Noutăţi

Usatîi: Nu sunt nici cu cei de dreapta și nici cu cei de stânga. Sunt cu poporul RM și sunt împotriva hoților și a ticăloșilor care stau în Parlament și Guvern

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că schimbarea unui guvern cu altul nu este o soluție pentru Moldova, mai ales că acest lucru s-ar întâmpla prin migrația deputaților dintr-o fracțiune parlamentară în alta, fapt ce compromite grav votul cetățenilor, iar practica este aceeași care a fost aplicată și de regimul Plahotniuc. El afirmă că țara are nevoie de o resetare totală, ce poate fi făcută doar prin alegeri parlamentare anticipate, nedorite însă de multe partide pentru că “nu le place ratingul”.

“Am înțeles că nu le ajunge un singur vot pentru a demite Guvernul Chicu. Cine va înainta moțiunea mai puțin contează. Cel mai grav e că toți nu vor alegeri parlamentare anticipate. Ei toți se gândesc la ratingul lor scăzut. Așteaptă să le crească ratingul. Nerușinații noștri de politicieni, toți care v-au promis că vor face o coaliție temporară cu Dodon pentru a scăpa de Plahotniuc, după care vor merge în anticipate…nimeni nu vrea. Unii înțeleg că nu trec pragul, dar nu unii, ci mai mulți, nu trece pragul nici Pro-moldova, nici PDM”, a declarat Usatîi într-un live pe Facebook, în care a ținut să le amintească partidelor din blocul ACUM angajamentul pe care și l-au asumat atunci când au acceptat să facă alianță cu PSRM.

“Domnule Andrei Năstase, ați promis că faceți oleacă de coaliție cu Dodon după care mergeți în anticipate. Doamna Maia Sandu, vreau să aud poziția Dvs, ce face platforma DA, PD-ul ce face? Într-o zi Filip o să se trezească că o să rămână el cu Jizdan în dreapta și Diacov în stânga. Candu dacă are ceva poate duce la Procuratură. Toți au doar interese, să-și aranjeze rudele…iată care este clasa noastră politică adevărată”, mai spune președintele PN.

Totodată, el a afirmat că va decide împreună cu susținătorii săi dacă va organiza un protest, lucru care va fi determinat de ceea ce se va întâmpla vineri în Parlament, când, așa cum spune Usatîi, se va încerca demiterea guvernului Chicu.

“Ce ține de protest, cred că trebuie să așteptăm ziua de vineri, să vedem dacă se ridică starea de urgență și reieșind din asta trebuie să luăm o decizie vineri. Mulți mă întreabă cu cine sunt. Nu sunt nici cu cei de dreapta și nici cu cei de stânga. Sunt cu poporul RM și sunt împotriva hoților și a ticăloșilor care stau în Parlament și Guvern”, a mai declarat Usatîi și a făcut un apel către cetățeni să se mobilizeze pentru eventuale manifestații de protest.

“Oameni buni, noi dacă nu o să ne unim, nu contează bulgari, ucraineni, găgăuzi, moldoveni, români… Haideți să ne unim, să-i penim pe toți urâții pentru că avem un Parlament absolut nereprezentativ, avem un președinte oleacă pacient și un Guvern în care este lume care își cunoaște meseria, dar dacă nu era Dodon nu comiteau foarte multe greșeli”, a conchis Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare