Noutăţi

Usatîi: Voi prezenta probe, pe lângă care cele din raportul Kroll vor arăta ca povestea despre Laur-Balaur

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi poartă negocieri cu mai multe companii internaționale de detectivi pe care să le angajeze să investigheze fraudele bancare de proporții din anul 2014. Politicianul s-a arătat sigur vineri, în cadrul unei intervenții pentru presă, că acestea vor prezenta probe mult mai concludente decât rapoartele companiei Kroll.

Renato Usatîi a declarat după audierile de la Procuratura Anticorupție că deja a purtat discuții cu companii de detectivi, iar săptămâna viitoare ar urma să semneze contractul cu acestea.„Deja m-am întâlnit cu companii internaționale. Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu un grup de companii care cooperează între ele și vom semna un acord. Am convenit ca o dată în lună să-mi prezinte raportul pe activitatea efectuată. Sunt printre cei mai buni detectivi, care nu doar vor scrie compuneri ca Kroll, dar să arate documente, familii, beneficiari finali, etc”, a declarat Renato Usatîi.

El s-a arătat sigur că informația pe care o va prezenta va fi mult mai concludentă decât cea din rapoartele Kroll. „Mă interesează cum să obțin informația care nu este în raportul Kroll, cum să prezint probe la care nimeni nici nu a visat. Sunt sigur că pe lângă informațiile și probele pe care le voi prezenta eu, raportul Kroll va arăta ca povestea despre Laur-Balaur”.

Renato Usatîi a declarat că serviciilor detectivilor internaționali vor costa aproximativ 400 de mii de euro, bani pe care este gata să-i plătească doar ca societatea să afle adevărul.

Renato Usatîi a fost audiat vineri la Procuratura Anticorupție privind publicarea a două părți secrete din raportul Kroll 2. Renato Usatîi consideră că a procedat corect și nu a încălcat legea atunci când a publicat documentele și s-a arătat deranjat de faptul că autoritățile sunt mai interesate de unde are raportul decât să afle adevărul despre furtul miliardului.

Știrea anterioară Știrea următoare