Noutăţi

Românul care ținea banii lui Plahotniuc, reținut în Dubai. Ce-a făcut Dodon când a tăcut?

Cetățeanul român, la care Plahotniuc ținea 100 de mil. de dolari, a fost reținut în Dubai. Despre aceasta a anunțat într-un live pe Facebook, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Politicianul s-a arătat revoltat de faptul că bărbatul a fost încătușat la solicitarea țării vecine, care l-a anunțat în căutare pentru tâlhărie, și nu în urma unor demersuri ale autorităților noastre, având în vedere că pe conturile sale s-ar afla o parte din banii fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, unul dintre beneficiarii finali în “jaful secolului” și care este învinuit pentru spălare de bani, infracțiune săvârșită în proporții deosebit de mari.

“Îmi e rușine când aud că cetățeanul român, pe conturile căruia se află peste 100 de mil. de dolari, bani lichizi, a fost reținut în Dubai, la solicitarea organelor de drept din România. În cheamă Bogdan Gheorghe, cetățean român. Deci, nu e vorba despre Cezara Salinski, așa cum spunea Mocanu. România l-a dat în căutare pentru tâlhărie. El are în conturi peste 100 de mil. de dolari, furați de Vladimir Plahotniuc în țara noastră, iar Dodon tace. Restul, tot tac. Nu mai spun de șefii care fac și dreg nu știu ce pe la Interpol, pentru a opri procedura de anunțare în căutare internațională. N-o să reușiți să acoperiți pe nimeni, dragi nacialnici”, a spus Usatîi.

Liderul PPPN mai afirmă că o dovadă clară a faptului că Dodon acoperă clanul lui Plahotniuc este știrea de ieri, potrivit căreia fostul vicepreședinte al PDM, Serghei Iaralov deține a doua identitate, lucru pe care șeful statului a încercat să-l ascundă.

“Înțeleg că unuia dintre primii oameni în țară îi e foarte greu pentru că persoana care îl curează și cel care a “crescut” această persoană se află peste hotare și în loc (Dodon) să întreprindă acțiuni pentru ca aceștia să fie aduși acasă … ați văzut că Dodon spunea că nu e vorba despre Iaralov, la știrea despre persoana care a obținut a doua identitate. Vedeți cum îl țin pe Iaralov departe de Țuțu, Plahotniuc”, a mai spus Usatîi.

Anterior, președintele Igor Dodon afirma sus și tare că cea de-a doua persoană care a primit o altă identitate împreună cu Plahotniuc nu este Serghei Iaralov, iar în 4 decembrie 2019, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, declara că Agenția Servicii Publice, care a perfectat documentele, a acționat legal, în baza unei decizii luate de fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari.

Știrea anterioară Știrea următoare