Noutăţi

În Duma de Stat a Federaţiei Ruse au fost discutate planurile lui Plahotniuc de distrugere a lui Renato Usatîi şi a „Partidului Nostru”

Oligarhul Vladimir Plahotniuc care a capturat ţara a lansat mecanismul de distrugere a „Partidului Nostru” care este unica forţă reală de opoziţie, şi a liderului acestuia, Renato Usatîi. Despre aceasta a declarat în cadrul şedinţei plenare a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse deputatul PLDR Anton Morozov.

În luma martie a acestui an, PLDR şi „Partidul Nostru” au semnat la Moscova un acord de colaborare.

Potrivit lui Morozov, puterea în Moldova, care încearcă să distrugă „Partidul Nostru” pe orice căi, este capturată de un singur om – oligarhul Vlad Plahotniuc. El a amintit că partidul „Patria”, în fruntea listei candidaţilor căruia în alegerile parlamentare din 2014 a fost Renato Usatîi, care avea cel mai înalt rating printre politicienii moldoveni, în 2016 nu a fost lăsat să participe la alegerile prezidenţiale. Pentru aceasta, Curtea Constituţională a majorat special cenzul de vîrstă pentru candidaţii la funcţia de preşedinte de la 35 la 40 de ani”.

Morozov a amintim că asupra lui Usatîi a căzut un nou val de represiuni după ce liderul „Partidului Nostru” a publicat documente confirmatoare privind furtul miliardului de dolari din sistemul bancar moldovenesc şi a demonstrat că principalul beneficiar al acestui furt este Plahotniuc. Printre altele, Usatîi a publicat dovezi că pentru înregistrarea firmelor, prin intermediul cărora din Moldova au fost scoşi banii, au fost utilizate paşapoartele unor locuitori din Donbas. Astfel, organizatorii „furtului secolului” au încercat să împuşte doi iepuri deodată – nu doar să şteargă urmele, dar şi să arunce o umbră asupra Donbasului şi Rusiei.

„În ciuda tuturor dosarelor penale intentate la comandă şi motivate politic, împotriva lui, Usatîi a luat 74% în primul tur al alegerilor primarului de Bălţi – al doiea ca mărime oraş din Moldova. Reprezentanţii „Partidului Nostru” au devenit primari în cele mai multe oraşe din ţară. Astăzi, sînt intentate peste o sută de dosare penale în privinţa a circa 50 de primari, consilieri în consiliile locale şi simpli activişti ai „Partidului Nostru””, a declarat Motozov.

În încheiere, deputatul a subliniat că „autorităţile intenţionează să nu admită „Partidul Nostru” nici la următoarele alegeri în Parlament. Plahotniuc a lansat mecanismul de distrugere a singurei formaţiuni politice reale de opoziţie, mergînd pînă la încercări de lichidare fizică a lui Usatîi, motiv din care el a fost nevoit să se afle la Moscova”.

Știrea anterioară Știrea următoare