Noutăţi

În urma acordului încheiat de Renato Usatîi, liceenii din Bălți pleacă să se odihnească la tabăra educațională și de sănătate din Rusia

Liceenii din Bălți, cei care au obținut rezultate școlare excepționale, premianți ai olimpiadelor, pleacă la tabăra ”Lazurnîi”, situată pe malul rîului Oka. Odihna copiilor este organizată în baza acordului de colaborare dintre orașele surori – Bălți și Nijni Novgorod, care a fost semnat în iunie 2016 de către Renato Usatîi și primarul de atunci din Nijni Novgorod.

Copiii vor ajunge în Rusia cu avionul, iar costul biletelor va fi plătit de către primarul de Bălți.

În timpul odihnei, sub egida profesorilor, tinerii vor avea ocazia nu doar să se relaxeze, ci vor merge în diferite excursii, vor putea să-și dezvolte aptitudinile, vor acumula experiențe și cunoștințe noi. ”Lazurnîi” reprezintă locul ideal pentru a lega noi prietenii.

În perioada 22-iulie – 4 august 2017, la tabără se vor odihni nu doar copii din Rusia, dar și din Serbia, Bosnia și Herțegovina, Republica Populară Chineză, Belorusia, Abhazia, Israel. Limba oficială de comunicare va fi limba engleză.

Tabăra ”Lazurnîi” este una dintre cele mai bune stațiuni balneare pentru copii din regiunea Nijni Novgorod, în anul 2004 fiind recunoscută drept cîștigătoarea concursului ”Cea mai bună tabără din Rusia”, organizat de Ministerul Educației și Științei a Federației Ruse. La tabăra ”Lazurnîi” se petrec anual 15 schimburi de profil, la care participă pînă la șapte mii de copii. Centrul deține o experiență nu doar în domeniul curativ și de relaxare, de recuperare medicală a copiilor de vîrstă școlară, dar și de organizare a procesului continuu de învățare și de petrecere a timpului liber.

Știrea anterioară Știrea următoare