Noutăţi

Valeriu Gurbulea: „Argumentele lui Renato Usatîi privind justiția selectivă par veridice” (Video)

Fostul procuror general al Republicii Moldova consideră că organele de drept chiar au putut să-l „preseze” pe politicianul Renato Usatîi la ordinul cuiva, transmite eNews.

Fostul procuror general RM, Valeriu Gurbulea, a declarat în cadrul emisiunii „Important” la postul de televiziune TVC 21 că argumentele, prezentate de politicianul Renato Usatîi, despre o justiție selectivă în Moldova îi par destul de veridice:

„Pentru a fi sigur de ceva, trebuie să deții probe. Eu nu dețin astfel de probe. Dacă ar exista posibilitatea să fac cunoștință cu materialele dosarelor penale, atunci eu aș putea să efectuez o expertiză suficient de calificată – cât de legală a fost pornirea dosarului.

Cel puțin, ceea ce declara Renato Usatîi surselor mass-media sună veridic. La capitolul că a fost nevoit să întâmpine o justiție selectivă. Cu o justiție care este bazată pe inteeresele persoanelor terțe. Și a fost pedepsit ca oponentul politic al unor forțe. Desigur, dacă acest lucru nu a fost un joc sau exercițiu în sofistică.

Repet, nu cunosc materialele dosarului, dar argumentele aduse de Renato Usatîi îmi par destul de fiabile. Dar pentru o evaluare corectă e nevoie de făcut cunoștință cu dosarele. Trebuie să fim siguri, a fost dosarul bazat pe anumite împrejurări obiective sau a fost deschis pentru a discredita persoana, forțându-l să părăsească țara și să părăsească arena politică națională”, a menționat ex-procurorul general al RM, Valeriu Gurbulea.

Amintim că organele de coerciție moldovenești, fără motive legale, au intentat o cauză penală împotriva liderului „Partidului Nostru” și au expediat un demers către Interpol pentru a-l anunța pe Renato Usatîi în căutare internațională. Poliția internațională a examinat materialele cauzei și în luna mai 2018 Interpol a șters datele despre renato Usatîi din baza sa de date, recunoscând urmărirea liderului „Partidului Nostru” ca în baza criteriilor politice.

Știrea anterioară Știrea următoare