Stela Onuțu și echipa Primăriei Glodeni – exemplu de gestionare profesionistă a bugetului orașului. Cele mai multe investiții – în grădinițe   

Veniturile la bugetul orașului Glodeni au crescut aproape cu un milion de lei într-un an, din iulie 2023 până în iulie 2024. În această perioadă veniturile s-au majorat  de la 19,5 mln de lei la 20,5 mln de lei. Creșterea se datorează eficienței tot mai înalte a procesului de gestionare a bugetului local.

Potrivit raportului semestrial, publicat de Primăria orașului, cei mai mulți bani, ca și în anul precedent, au fost cheltuiți pentru grădinițe. În special, pentru alimentația de calitate a copiilor, întreținerea tehnică, încălzirea, reparația rețelelor de apă și canalizare, alte lucrări de modernizare.

Stela Onuțu, primar al orașului Glodeni: „Investițiile în copii sunt prioritare pentru noi, educația timpurie este fundamentul pe care se construiește viitorul unei familii, a comunității și chiar a țării. Fiecare leu investit în ei nu este doar o cheltuială, ci un pas sigur către un viitor mai bun pentru toți copiii noștri. Pentru mine, copiii sunt inima comunității, și orice investiție în ei este o investiție în viitor.”

Primarul a menționat că unul din obiective este angajarea personalului adăugător pentru copiii cu necesități speciale: „Ei au nevoie de îngrijire profesională și sprijin specializat. Avem nevoie, în special, de sală amenajată pentru a răspunde nevoilor lor”. Primarul și-a exprimat speranța că resursele necesare vor fi identificate în semestrul doi al anului.

Deși cheltuielile în primul semestru al anului curent au fost mai mici față de cele din perioada similară a anului 2023, în semestrul doi sunt planificate mari proiecte de infrastructură care vor necesita acoperire financiară. Astfel, urmează a fi reabilitate străzile Bănulescu-Bodoni, Pușkin, Eminescu, Saharov. De asemenea, sunt preconizate lucrări de amenajare a blocurilor de locuit și de iluminare  publică.

Amintim că în 2023 bugetul orașului Glodeni a crescut față de 2022 cu peste 6,6 milioane de lei și a constituit 39,1 milioane de lei.

Stela Onuțu este primar al orașului Glodeni din 2015, aleasă din partea Partidului Nostru. De atunci veniturile anuale ale bugetului orășenesc s-au triplat.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter