PRIMARII PARTIDULUI NOSTRU

CIUBACIUC ROMAN

Proiecte realizate sau aflate în curs de implementare în orașul Cantemir

Proiectul investițional de reconstrucție a stației de epurare și sistemului de evacuare a apelor uzate. Stația de epurare este dată în exploatare. În prezent, la serviciile de evacuare a apelor uzate au acces 100% din populația orașului.

Proiect de reabilitare a 4 instituții școlare și preșcolare: Grădinițele nr.1 și nr.2, Gimnaziul „Mihai Eminescu” și Liceul „Dimitrie Cantemir”. Suma totală a proiectului constituie 993 mii de euro. Proiectul este realizat de Primăria Cantemir, în parteneriat cu Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Convenția primarilor – Proiecte Demonstraționale”.

 

Proiect de instalare a utilajelor fitness, a unui teren de joacă, iluminarea teritoriului, instalarea camerelor de supraveghere video, a băncilor și coșurilor de gunoi. Suma totală a proiectului constituie 500 mii de lei, dintre care 250 de mii – grant, 180 de mii –  contribuția din bugetul local și 70 mii – contribuția populației și a agenților economici din oraș.

 

Cea de-a treia ediție a Proiectului de creștere a gradului de participare a populației în activitatea APL. În total, au fost depuse 20 de proiecte pentru finanțare, dintre care 13 au fost finanțate, inclusiv instalarea terenurilor de joacă, reapariții în instituții de învățământ și dotarea acestora, construcția azilului pentru câini vagabonzi etc.

 

Dotarea instituțiilor școlare cu echipamente de măsurare și de promovare a energiei verzi. Procurarea utilajului necesar pentru a pregăti materia primă din crengi și hripcă după tăierea livezilor și viilor.

 

Pe lângă proiectele proprii, primăria orașului Cantemir a venit în calitate de cofinanțator în cadrul mai multor proiecte de infrastructură pentru copii și tineri.

 

Împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal, s-a construit un teren de fotbal. Suma totală a investiției este de 2 178 546,00 de lei, dintre care  primăria orașului Cantemir a alocat 1 461 781,00 de lei.

 

În cadrul proiectului AIPA, a fost procurat un tractor și utilaje pentru secția înverzire, suma finanțată fiind de 1 288 560 lei.

 

Pe parcursul anilor au fost reparate 23 de mii de m2 de drumuri, peste 10200 de m2 de trotuatre au fost  pavate.

 

Au fost finalizate lucrări de reconstrucție și amenajare a teritoriului la intrare în oraș, a parcării de pe strada Iuri Gagarin intersecție cu strada Ștefan Vodă. Organizarea locurilor autorizate pentru parcare în oraș a fost o realizare importantă.

 

În colaborare cu cantemirenii plecați peste hotare, cu asociațiile obștești, Spitalul Raional a primit un lot important de echipamente și alte obiecte necesare:  paturi ortopedice cu regularea automatizată, măști, mănuși, utilaje medicale, lenjerie de pat. Câteva tone de haine și încălțăminte și multe alte bunuri au fost distribuite locuitorilor din Cantemir dar și din alte localități din raion.

 

Vreau să remarc buna colaborare cu pământenii noștri stabiliți peste hotare, cu partenerii de dezvoltare, cu sectorul asociativ, dar, cel mai important, mulțumesc cetățenilor pentru că ne susțin în tot ceea ce facem pentru binele lor”.

BELCIUG IVAN

Este la al doilea mandat de primar al orașului Dondușeni.

În această perioadă s-a reușit majorarea constantă a bugetului local, care în 2015 constituia 9 milioane de lei, iar în 2023 a ajuns la 26 de milioane de lei.

Prioritatea numărul unul a fost și este crearea condițiilor pentru copii și tineri.

O grădiniță de copii a fost reparată capital, inclusiv schimbarea ușilor și a geamurilor, reparația bucătăriei, termoizolarea, schimbarea acoperișului și amenajarea terenurilor de joacă. La o altă grădiniță, a fost făcută reparație capitală pe inferior la unul din blocuri și schimbate geamurile la ambele blocuri.

Chiar dacă nu sunt în subordinea primăriei, ci a Consiliului raional, toate cele trei școli din oraș au beneficiat de contribuții din bugetul primăriei pentru lucrări de renovare. În anii 2017-2021, au fost renovate capital drumurile de acces către toate instituțiile de învățământ preșcolar și școlar din oraș.

A fost construită o stație de epurare a apelor uzate cu o capacitate de 700 m3/24 de ore. Pe parcursul anilor 2019-2020 au fost construite 7 km de apeduct și o stație de pompare a apei potabile în regiunea fostul Combinat de Carne. Este în proces de realizare proiectul de extindere a rețelelor de apeduct în sectorul particular, cu o lungime de cca 20 km, la care se vor conecta în jur de 1200 de gospodării casnice. A fost schimbată rețeaua de apeduct în regiunea Fabricii de Zahăr, elaborată documentația de proiect pentru stația de pompare la Fabrica de Zahăr.

În scuarul central al orașului în 2016 a fost instalat pavaj pe o suprafață de 2 mii de m2. Pe parcursul anilor scuarul central a fost complet iluminat, amenajat și dotat cu toate elementele necesare unei grădini publice moderne și confortabile, inclusiv peste 40 de bănci și 60 de urne pentru deșeuri.

Din 2015 și până în 2020 rețeaua iluminatului public stradal în localitate a ajuns de la 15% la 100%.

De asemenea, s-au realizat lucrări de reabilitare a 17 km de drum.

Au fost create 8 platforme de acumulare a deșeurilor și lichidate gunoiștile improvizate.

Primăria contribuie la întreținerea și reparația curentă a bisericilor din oraș.

Pe parcursul mandatului lui Ivan Belciug, a fost elaborat Planul Urbanistic General al orașului Dondușeni și Strategia de dezvoltare social-economică pentru anii 2022-2025.

Sunt în proces de implementare un șir de alte proiecte importante, cum ar fi rețeaua de apeduct pentru sectorul sud-vest, etapa 5 și 7. A fost elaborată și expertizată documentația tehnică de proiect pentru rețelele de canalizare pentru tot orașul Dondușeni. Dat fiind volumul mare de lucrări și costul acestora, care constituie peste 150 de milioane de lei, proiectul tehnic a fost divizat în 10 etape. În 2023, din inițiativa unui grup de cetățeni, au fost inițiate lucrări de construcție a rețelei de canalizare cu o contribuție benevolă a cetățenilor de 20% din costul total al lucrărilor.

Au fost pregătite proiectele tehnice pentru două complexe sportive. Proiectul complexului sportiv de pe strada Pușkin, înaintat de primăria orașului Dondușeni, a fost selectat spre finanțare în cadrul programului „Revitalizare Urbană”, ADR Nord. Cu forțe proprii, cu resurse din bugetul public național, din fondurile partenerilor, primăria orașului Dondușeni este sigură că va identifica investițiile necesare pentru cel de-al doilea complex sportiv din regiunea zonei de odihnă.

Avem relații de cooperare cu localitățile înfrățite: orașul Târgu Neamț, județul Neamț, și comuna Miroslava, județul Iași, România. Acum, suntem la etapa încheierii unui acord trilateral cu orașul Hotin Regiunea Cernăuți din Ucraina și cu orașul Dorohoi, județul Botoșani din România. Avem prieteni  buni, știm și vrem să muncim, avem capacitate, le vom reuși pe toate!”.

CERETEU NINA

Este la al doilea mandat de primar al orașului Drochia.

Realizări:

  1. Drumuri:

Reparația prin asfaltare a 12 străzi și 30 în variantă albă.

Construcția și reabilitarea a cca 10 km de trotuare.

Ameajarea prin pavare a 80% din curțile blocurilor multietajate.

 

  1. Iluminat stradal – anual sunt extinse rețelele de iluminat stradal, iar corpurile existente sunt înlocuite cu corpuri de iluminat LED, orașul fiind iluminat 90%

 

  1. Instituțiile de educație timpurie din oraș au beneficiat de cele mai mari investiții, copiii fiind prioritatea NR.1.

Astfel, toate gradinițele din oraș sunt reparate și dotate conform cerințelor,  întru asigurarea confortului activității zilnice a copiilor.

 

  1. Spații publice:
  • Parcul central amenajat cu havuz funcțional, teatru de vară, 2 terenuri de joacă pentru copii, un teren de sport în aer liber și un teren sportv multifuncțional – baschet, tenis, volei și skatepark;
  • Stadionul orășenesc dotat cu scaune și teren natural;
  • Parcul din sectorul Fabricii de Zahăr curățat și amenajat;
  • Zona de odihnă din jurul Lacului orășenesc salubrizată și îngrijită;
  • În curs amenajarea unei zone de agrement în jurul IET 9
  • Îngrijiriea, înverzirea și salubrizarea permanentă a spațiilor publice

 

  1. Conlucrarea cu mediu de afaceri și crearea unui climat investițional favorabil ceea ce a contribuit la atragerea și deschiderea de noi unități comerciale și respectiv locuri de muncă.

 

  1. Parteneriat cu comunitatea și implimentarea proiectelor cu contribuția și implicarea locuitorilor: Bugetarea participativă, DAR 1+3, reparația a 2 ascensoare, amenajarea accesurilor în scările blocurilor.

 

  1. Implementarea bursei orășenești – 3 categorii de burse în 4 domenii: învățămînt general, sport, muzică și pictură.

 

Proiecte:

  • Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia. Valoarea totală a proiectului constituie 92,24 mln lei.

26 de km de rețele reabilitate și construite, stație de tratare a apei potabile construită, 2 stații de pompare, 7 castele de apă, 6 rezervoare de apă potabilă reabilitate; 7 stații hidrofor în blocurile locative multietajate instalate și calitatea apei îmbunătățită;

Sursa de finanțare – UE.

 

  • Promovarea modului activ de viață și a interacțiunii comunitare prin crearea oportunităților de agrement în zona de revitalizare „Valea Curechiului” a orașului Drochia. În cadrul proiectului a fost amenajat un teren sportiv. Sursa de finanțare – Solidarity Fund PL în Moldova

 

  • Modernizarea complexului de agreement și sport din Parcul Central din or. Drochia. A fost construit un teren multifunctional de sport pentru volei, baschet, tenis, skatepark. Sursa de finanțare – USAID, IREX Moldova, Programul Comunitatea Mea.

 

  • Amenajarea teatrului de vară în Parcul Central din orașul Drochia.

Sursa de finanțare – Biroul pentru Relații cu Diaspora în cadrul Programului DAR 1+3 „Diaspora acasa reușește”.

 

  • Amenajarea trotuarelor pentru sporirea securității circulației elevilor.

Suma proiectului – 1555700 lei. Sursa de finanțare – Biroul pentru Relații cu Diaspora în cadrul Programului DAR 1+3 Diaspora acasa reușește.

 

  • Lucrări de reparație a blocurilor sanitare și izolare termică a pereților IET Nr.8. Suma proiectului – 150000 de dolari. Sursa de finanțare – Comandamentul European al Forțelor Armateale SUA în Europa, Comandamentul de Ingineri al Flotei Marine.

 

  • Construcția rețelelor de canalizare în sectorul 10 partea de sud-est a orașului. Suma proiectului – 4751770 lei. Sursa de finanțare – FNDRL în cadrul Programului Satul European.

Proiecte în curs de implementare:

  • Satul European Expres – grupă creșă la IET 1 – 515000 lei
  • FNDRL – amenajareaunei zone de agrement în zona de revitalizare- 11500000 lei
  • Implementarea măsurilor de eficiență energetică la IET Nr.5

Suma proiectului 3500000lei. Sursa de finanțare – Comisia Europeană și PNUD

Reușitele noastre sunt meritul comun al echipei, cetățenilor și partenerilor. În aceeași formulă de succes ne propunem să realizăm alte proiecte importante. Printre prioritățile noastre pentru perioada imediat următoare sunt extinderea sistemului de canalizare în sectorul Policlinicii, construcția unui hub creativ/sportiv pentru copii în sediul fostei grădinițe Nr6, amenajarea gunoiștii orășenești, canalizarea pluvială în sectorul Fabricii de Zahăr (Doina 21), amenajarea zonei de odihnă în jurul lacului orășenesc. Totodată, ne dorim să găsim neapărat o soluție pentru problema câinilor vagabonzi. Vom continua cu reparația drumurilor –  obiectiv și angajament important față de cetățeni”. 

SEVERIN ALEXANDR

În mandatul său, au fost realizate proiecte cu menire social-economică în sumă totală de 113,4 de milioane de lei din bugetul local și resurse oferite de parteneri.

Au fost asfaltate 14 drumuri cu o valoare totală de 16,5 milioane de lei pe o lungime de 8 km.

În „variantă albă” au fost construite și reabilitate 25 drumuri cu o valoare de 3,2 milioane de lei, pe o lungime de 11 km, și 1,5 km construcție de rigole.

Au fost construite trotuare pe 13 străzi, cu o valoare totală de 3 milioane de lei, lungimea – 2,5 km.

A fost extins și modernizat iluminatul public stradal  pe o lungime de 12 km, fiind înlocuite plafoanele vechi neeficiente cu 550  de plafoane noi LED. Orașul este iluminat la nivel de 100%.

Construcția  rețelei de canalizare pe străzile Constantin Stere și Nicolae Testimițanu pe o lungime de  1,8 km  în sumă de 1,5 milioane de lei. Orașul este conectat la rețeaua de canalizare în proporție de 55%.

A fost modernizat și extins sistemul de apeduct pe o lungime de 18 km, dintre care 15 km reabilitat și 3 km construit din nou, valoarea totală este de 38 de milioane de lei, inclusiv fonduri europene. Orașul este conectat la rețeaua de apeduct în proporție de 98%.

Amenajate teren de sport, teren de joacă, teren cu aparate fitness la aer liber.

Reconstruit și reamenajat parcul central și construit de la zero Parcul din sectorul Gara Fălești. Valoarea totală: 8,3 de milioane de lei.

Efectuate lucrări de termoizolare a Grădiniței nr. 10 în întregime, a fost construit un bloc cu  două nivele și reparate două săli de clasă.

Proiectul Călător pe Meridiane Culturale: reabilitarea străzii Ștefan cel Mare din centrul orașului.

Întreținerea și modernizarea infrastructurii instituțiilor de educație timpurie: construcția gardului, acoperișului, termoizolarea, reparația blocurilor sanitare și alimentare, reparația capitală a sălilor de clasă, reparația sistemului de încălzire, procurarea mobilierului școlar în sumă totală de 3 milioane de lei.

Modernizarea infrastructurii urbane:  Patru stații auto, 80 de urne de gunoi, 10 panouri informative, 6 mese de șah, înverzirea orașului, instalarea camerelor video, construcția gardului la cimitirul orășenesc.

Infrastructură rutieră: Aplicarea marcajelor rutiere, procurarea și montarea indicatoarelor, montarea indicatoarelor stradale de orientare.

ONUȚU STELA

Este la al doilea mandat de primar, perioadă în care orașul Glodeni a cunoscut o transformare impresionantă.

Anual, sunt în creștere veniturile la bugetul orașului. În 2015, veniturile constituiau puțin peste 13 milioane de lei, iar în 2022 – aproape 32 de milioane, suma planificată pentru anul curent este de 33 de milioane de lei.

Doar pe parcursul mandatului curent, au fost făcute lucrări de reabilitare a drumurilor, curților și blocurilor locative în sumă de peste 5,2 milioane de lei.

Au fost efectuate lucrări de iluminare stradală în volum de aproape 2,23 milioane de lei.

De asemenea, au fost amenajate trotuarele pe circa 25 de străzi, alei și alte zone din oraș.

Au fost efectuate lucrări de reparație și dotare a instituțiilor de educație timpurie, în valoare totală de peste 2,8 milioane de lei, atât din resursele bugetului local, cât și din alte fonduri atrase.

Anual, primăria alocă resurse financiare pentru procurarea și instalarea terenurilor de joacă, echipamentelor sportive, băncilor, urnelor, dar și pentru marcaje rutiere, stații de așteptare pentru pasageri, alte proiecte de amenajare și întreținere a infrastructurii orașului cum ar fi amenajarea scuarului, pieței agricole, fântânilor, cimitirului, instalarea platformelor de gunoi.

În 2022, pe toate arterele principale din oraș au fost instalate indicatoare urbane cu denumirea străzilor. Pentru prima dată în ultimele câteva decenii, a fost instalată o nouă „poartă” a orașului – inscripția „GLODENI” de la intrarea în localitate.

„Orașul Glodeni, fără falsa modestie, s-a schimbat mult în bine, în ultimii ani. Obiectivele pe care le-am atins în această perioadă se datorează susșinerii echipei Partidului Nostru,  bunei colaborări cu membrii consiliului local și cu toți cetățenii. Sunt convinsă ca împreună putem depăși încercările și putem construi un viitor bun și sigur pentru comunitate”.

BOGATICO VICTOR

Este la al treilea mandat de primar al orașului Rîșcani.

În ultimii zece ani, au fost create peste 2.000 de locuri de muncă.

În fiecare an, bugetul orașului crește de aproape 1,5 ori.

Au fost renovate toate cele 5 clădiri de școli, 8 grădinițe, 4 Centre de Cultură și biblioteci aflate în gestiunea primăriei. În aceste scopuri, au fost atrase fonduri extrabugetare în valoare de peste 100 de milioane de lei, adică aproape 5 bugete medii ale orașului pentru această perioadă.

Au fost instalate peste 20 km2 de plăci de pavaj și peste 200 de bănci.

Peste 1,5 milioane de lei se alocă anual pentru iluminarea orașului și a satelor adiacente, pentru întreținerea drumurilor și trotuarelor – circa 2 milioane de lei.

Au fost reparate și instalate peste 5 km de rețele de alimentare cu apă, au fost achiziționate 6 unități de echipament pentru gospodărie comunală și 3 autobuze, au fost organizate căi de circulație internă pentru transportul cetățenilor.

Astăzi, în calitate de primar al orașului Râșcani, sunt vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În ultimii ani, am reușit să stabilim contacte cu diverse organizații internaționale. Primăria orașului este membru cu drepturi depline al organizației Euroregiunii „Nistru”, a încheiat acorduri de înfrățire cu Kolomyia (Ucraina), Dobryanka (Rusia), este la ultima etapă semnarea acordurilor cu Târgu Neamț (România) și Hnivan (Ucraina). Suntem deschiși pentru cooperare în beneficiul locuitorilor orașului și lucrăm doar pentru ei.”

PETRIOGLU VICTOR

În fiecare an bugetul orașului Vulcănești crește cu 10%.

A fost renovat capital Liceul A. Doljnenco, Liceul „Luceafărul”, Gimnaziul S. Rudenco, 6 instituții preșcolare, clădirea primăriei, muzeul.

Fântâna a fost reparată, au fost achiziționate și montate bănci stradale pentru parc.

Au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru reparația Casei de Cultură, a sălii de sport din clădirea primăriei și pentru construcția Bisericii Ortodoxe.

Au fost transmise întreprinderii municipale Camioane pentru evacuarea deșeurilor, containere, echipamente și pompe pentru alimentarea cu apă.

Din fonduri extrabugetare s-au efectuat lucrări la reconstrucția străzii Gr. Cotovschi în cadrul proiectului Comunitatea Mea.

S-au făcut lucrări de electrificare a grădiniței nr. 8, în cadrul proiectului Fondului de Investiții Sociale.

Din fondul rutier s-a lucrat la pavaj din piatra sparta, pavaj din beton asfaltic al drumurilor, amenajarea trotuarelor.

Pentru iluminatul stradal au fost alocate peste 6 milioane de lei.

ȘALAMAI VALENTINA

Au fost instalate 18 km de rețea de alimentare cu apă potabilă a satului Călugăr.

Elaborat proiectul tehnic pentru extinderea rețelei de apă potabilă în satul Frumușica.

Au fost înlocuiți stâlpii și asigurat iluminatul stradal. Satul Frumușica este iluminat integral.

Grădinița a fost renovată, mobilată, aprovizionată cu agent termic.

Reparate drumurile în „varianta albă” în satele Frumușica și Socii Noi.

Elaborat proiectul tehnic pentru renovarea Casei de Cultură.

Renovarea izvorului.

Instalarea băncilor, urnelor pentru deșeuri.

PÎCALEU OLEG

Pe parcursul mandatului său de primar a asigurat realizarea unui număr mare de proiecte de infrastructură și de utilitate social-economică.

Satul a fost iluminat complet, în aceste scopuri fiind alocate cca 275 de mii de lei din bugetul local al primăriei Ilenuța.

A fost construită scena de vară la Casa de Cultură și reparată scena din interiorul clădirii, a fost construit gardul și trotuarul din zona adiacentă; valoarea investițiilor primăriei a constituit peste 650 de mii de lei.

La grădinița de copii: a fost reparat blocul alimentar, instalat terenul de joacă, procurate electrocasnice, inclusiv din investițiile Guvernului României și alte donații. De asemenea, a fost construit acoperișul, proiect în valoare de 750 de mii de lei. Este în proces de realizare proiectul de termoizolare a fațadei, cu un buget de aproape 2 milioane de lei.

Pe parcursul a patru ani au fost construite drumuri în „variantă alba” cu o lungime de 6 km, investițiile au constituit peste 2 milioane de lei. Au fost construite două podețe; instalat totemul cu inscripția denumirii satului; de-a lungul străzii centrale au fost instalate zece bănci și urne pentru deșeuri.

A fost reparat Monumentul eroilor căzuți în cel de-al doilea război Mondial; gazificat sediul primăriei.

SIMAC OLEG

REALIZĂRI

 

Construcția rețelelor de alimentare cu apă în satul Popovca.

Instalarea iluminatului stradal în satul Popovca.

Instalarea iluminatului stradal solar în satul Natalievca.

Instalarea iluminatului stradal solar în satul Țapoc.

Instalarea iluminatului stradal solar în satul Ivanovca.

Instalarea trotuarului la grădinița din Natalievca.

Construcția de pavilioane de joacă la grădinița din Natalievca.

Instalarea sistemului de supraveghere video și îngrădirea gunoiștii din satul Popovca.

Reparația Centrului de Cultură din satul Natalievca.

Renovarea pe interior a clădirii administrative a Primăriei.

Proiectarea izolației termice a clădirii și înlocuirea acoperișului la grădiniță.

Ajutor pentru Gimnaziul din satul Popovca sub formă de mobilier pentru elevii de clasa I.

Reparația drumului în satul Popovca.

Reparația drumului în satul Natalievca.

Lucrări de proiectare pentru alimentarea cu apă în satul Comarovca.

Instalarea unei opriri publice în satul Natalievca.

GORACIOC ROMAN

Realizări:

Repararea unei părți semnificative a drumurilor principale.

Repararea acoperișului clădirii grădiniței.

Suport pentru reparația fațadei școlii, a ușilor din interior, achiziționarea și instalarea unui nou cazan.

Elaborarea proiectului de construcție a apeductului, a fost lansat procesul de acumulare de fonduri pentru implementarea acestuia, inclusiv prin programe și granturi.

Instalarea unui teren de joacă pentru copii cu sprijinul Președintelui Partidului Nostru Renato Usatîi, instalarea echipamentului sportiv.

Iluminarea parțială a străzilor din localitate.

GNATIUC ANATOLIE

Realizări în primul mandat:

Reparația podului de la Budălău cu asfaltarea drumului peste pod.

Asfaltarea drumului la intrarea în localitate L225 Fundurii Vechi – Struzovca (2,4 km). Construcția intrării în localitate, „Fundurii Vechi – Bine ați venit!”. Reparația drumurilor locale în „varianta alba” (7 km).

Iluminat public  (1,5 km).

Dotarea terenului de joacă cu echipament pentru copii.

Grădinița de copii: reparația a 3 grupe, construcția gardului și a antreului, pavarea căilor pietonale, construcția a 2 pavilioane, reparația blocului sanitar, dotarea cu mobilier.

Resistematizarea și reparația etajului 1 al Gimnaziului, pentru grădinița de copii.

Reparația blocului sanitar și reparația cosmetică a Primăriei.

Instalarea plăcuților cu denumirea străzilor și numerotarea gospodăriilor.

Înălțarea Monumentului eroilor căzuți în primul război mondial.

Crearea serviciului de colectare separată a deșeurilor și procurarea tehnicii comunale.

Proiectele au fost realizate din resursele bugetului local, raional, național, investițiile Fundației „Renato Usatîi”, agenților economici, ale alte surse.

COL MIHAIL

  • Drumurile comunei Țambula (satele Țambula, Octeabriscoe) au fost acoperite integral cu pietriș alb.
  • Iluminarea stradală în toate cele 3 sate ale comunei (Țambula, Octeabriscoe și Pălăria) este asigurată la nivel de 100%, inclusiv pe străzile formate ulterior (în afara proiectului inițial).
  • Cimitirele – amenajate și îngrădite.
  • Colectarea gunoiului menajer (solid) de la gospodăriile cetățenilor are loc bilunar, din contul administrației publice locale Țambula. Cetățenii beneficiază gratis de aceste servicii.
  • Stațiile de așteptare au fost reparate și echipate cu inventar necesar, inclusiv cu bănci și urne.
  • Au fost construite două parcuri de odihnă, fiind instalate mese și bănci. În zona de odihnă a fost instalat pavajul, au fost sădiți copaci.
  • Asigurarea bunei funcționări a grădiniței, inclusiv dotarea cu toate echipamentele și utilajele necesare, instalarea pavajului pe o suprafață de 130 de m2.
  • Instalarea plăcuțelor stradale, cu denumirea acestora, în loc vizibil pentru cetățeni, în toate trei sate.
  • Drumuri de legătură dintre comunele Țambula și Natalievca a fost reabilitat din resursele celor două primării.
  • Au fost procurați și instalați doi totemi cu denumirea satelor Țambula, Octeabriscoe și anul fondării acestora.

VIOREL ZARIJA

De la alegerile locale anticipate din 12 iunie 2022, într-un singur an, a reușit:

 

Construcția a 2000 metri pătrați de trotuare.

Reparația în „varianta albă” a 5 km de drum, 300 de metri – asfalt.

1 km de pavaj și 2 km de drum.

Gradul de iluminare stradală a crescut de la 20% la 90%.

Construcția unui teren mare de joacă pentru copii și a 3 terenuri mai mici.

Construcția a 5 pavilioane la grădinița de copii.

Reparația generală la biblioteca pentru copii și maturi (schimbarea ușilor, ferestrelor, reparația cosmetică a edificiului).

Satul este asigurat cu apă potabilă la nivel de 95%.

Cu susținerea liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, iazul cu 26 de ha a fost întors oamenilor!

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter