Usatîi: Limita valorii mărfii aduse în țară fără plata taxei de import trebuie majorată de la 150 la cel puțin 500 de euro

În Moldova, prețul minim al mărfurilor importate fără achitarea taxei ar trebui să fie de 500 de euro cel puțin, susține Renato Usatîi. Președintele Partidului Nostru a declarat în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”, că limita de 150 de euro, care a fost impusă de actuala guvernare, este una ireală.

„Suntem, probabil, unica țară în care jumătate din populație se află peste hotare, la muncă. Este o nebunie ce s-a făcut prin impunerea plății taxei de import inclusiv pentru coletele care depășesc suma de 150 de euro. Este greșit să crezi că, în acest fel, vor veni mai mulți bani la bugetul de stat. Vă asigur că toți funcționarii din Republica Moldova, când pleacă în afara țării, își cumpără haine de 500 de euro, o mie sau chiar 5 mii de euro. Deja există o modă moldovenească: să meargă toți în afara țării pentru a-și cumpăra haine și să le taie etichetele pentru a părea că sunt la mâna a doua. Jumătate din populația țării merge la cumpărături peste hotare și nu plătește nimic în plus… Acesta este un lucru normal!”, spune Usatîi.

Președintele Partidului Nostru spune că guvernarea trebuie să creeze astfel de condiții pentru cetățeni, încât ei să-și dorească să facă toate cumpărăturile aici, în țară.

„Și nu doar cetățenii noștri, dar și cei din străinătate. Astfel de strategii trebuie să ai atunci când guvernezi o țară. Dacă am elimina taxa de import și am păstra doar o taxă locală de 3% într-un centru comercial care ar aduce toate brandurile din UE, vă asigur că nu doar moldovenii ar cumpăra de acolo. Așa cum europenii vin în Moldova pentru servicii stomatologice mai ieftine, exact așa ar veni și pentru haine. Iată cum trebuie să gestionezi lucrurile într-un stat, nu prin impunerea unei limite de 150 de euro pentru bunurile achiziționate din afara țării. Dar, în plus, voi face în așa fel încât cetățenii străini să vină și să cumpere de la noi. Atunci va trăi bine țara!”, a mai spus Renato Usatîi.

În prezent, persoanele fizice pot introduce în țară bunuri în valoare de până la 150 de euro cu scutire de la achitarea drepturilor de import. Condiția este ca trimiterea să fie însoțită de o declarație CN22/CN23, în cazul în care sunt transportate de către operatorul poștal național ÎS „Poșta Moldovei”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter