O polițistă din Florești, obligată de șeful său să declare fals că ar fi colectat ilegal semnături, inclusiv în susținerea lui Renato Usatîi

Apar noi dezvăluiri scandaloase despre acțiunile guvernării în campania electorală. Livia Cenușa, ofițer de urmărire penală în Florești și angajată a Ministerului Afacerilor Interne din 2013, a povestit într-un live cu Renato Usatîi cum a fost forțată de șefii săi să declare că ar fi fost implicată ilegal în campania electorală în favoarea lui Renato Usatîi și Irina Vlah.

„La data de 5 septembrie am fost invitată în biroul șefului IP Florești, Radu Colesnic, care, într-o manieră insistentă, mi-a reproșat că am semnat pe lista unui candidat electoral la prezidențiale, și anume pentru Irina Vlah. Mi-a spus că urmează să fiu audiată de organele competente și că acolo unde voi merge trebuie să menționez că sunt membru de partid și că am colectat semnături în favoarea candidatului dl. Renato Usatîi”, a relatat Livia Cenușa.

Astfel, pe 6 septembrie, ofițerul a fost chemat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a da declarații: „Acolo am fost întrebată dacă sunt membru de partid, dacă am colectat semnături… S-a insistat că aș fi membru de partid de mai mulți ani. Am ascultat și mi-am dat seama că ministerul este intoxicat cu informații false, că se crede că colaboratorii de poliție sunt membri de partid și colectează semnături.”

Livia Cenușa a mai declarat că, după acest incident, în care a fost obligată să depună declarații false, a decis să plece din sistem.

În cadrul aceluiași live, Renato Usatîi a explicat că angajații MAI nu au voie să facă parte dintr-un partid politic și să colecteze semnături. Dacă Livia Cenușa ar fi acceptat să facă declarații false, așa cum i-au cerut superiorii, Comisia Electorală Centrală ar fi avut un motiv să-i excludă pe candidații Renato Usatîi și Irina Vlah din scrutin.

„În loc ca doamna Cenușa și colegii ei să se bucure de sprijin din partea superiorilor, ei sunt obligați să se ocupe de alte lucruri…”, a declarat Usatîi.

Mai mult, Renato Usatîi a asigurat-o pe polițistă că o va sprijini în cazul în care superiorii vor încerca să exercite presiuni pentru ca ea să-și schimbe declarațiile.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter