Întreprinderea controlată de socialiști cere majorarea tarifelor pentru colectarea și evacuarea deșeurilor în Bălți

Întreprinderea municipală din Bălți „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” (DRCD), controlată în totalitate de consilierii municipali din PSRM, solicită majorarea tarifelor pentru colectarea și transportarea deșeurilor.

Potrivit primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, aceștia cer majorarea tarifelor, în ciuda faptului că serviciul de colectare și transportare a deșeurilor la tarifele actuale este nu doar rentabil, dar și profitabil.

El a reamintit că primăria Bălți nu primește nici un leu pentru acest serviciu, toți banii plătiți de bălțeni merg direct în conturile întreprinderii DRCD.

Decizia de inițiere a procedurii de majorare a tarifelor pentru colectarea și transportul deșeurilor ar putea fi luată chiar la următoarea ședință a Consiliului Municipal, care va avea loc pe 20 septembrie.

În acest context, Alexandr Petkov a asigurat locuitorii orașului Bălți că se vor lua toate măsurile pentru a preveni revenirea „mafiei gunoiului” în oraș.

„Promit că, din partea mea, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a nu permite această bătaie de joc asupra cetățenilor pe care și-o dorește mafia gunoiului”, a declarat primarul.

Anual, DRCD colectează aproximativ 26 de milioane de lei de la populație pentru transportul deșeurilor, iar profitul este de 4,6 milioane de lei.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter