Renato Usatîi propune un test de sinceritate pentru Maia Sandu: îi voi prezenta spre semnare un proiect de lege privind protejarea pământului moldovenesc prin Constituție!

Test de sinceritate pentru Maia Sandu! Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, îi va prezenta șefei statului, spre semnare, un proiect de lege privind protejarea pământului moldovenesc prin Constituție. Despre aceasta Renato Usatîi a anunțat în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”.

„Același proiect de lege îl voi expedia și în Parlament. Deputații îl pot înregistra și adopta cu voturile atât a celor de la guvernare, cât și a opoziției, dacă toți spun că sunt împotriva vânzării terenurilor străinilor. Prevederea constituțională respectivă nu va putea fi modificată decât prin referendum național ca și în cazul renunțării la suveranitate ori neutralitate. Aceasta va reprezenta o garanție solidă că terenurile nu vor fi vândute străinilor, așa cum promite acum în alegeri inclusiv Maia Sandu”, a declarat Renato Usatîi.

În cazul în care Maia Sandu nu va semna această inițiativă legislativă de modificare a Constituției, Renato Usatîi a declarat că îl va semna el, în calitate de președinte al Republicii Moldova.

„Va fi primul proiect legislativ pe care-l voi semna în calitate de șef de stat. Sunt sigur că o astfel de lege ar vota și partidele de opoziție din Parlament”, a precizat președintele ”Partidului Nostru”.

Recent, ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a recunoscut că odată cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, cetățenii străini vor putea cumpăra terenurile de pământ din Republica Moldova.

„În UE este mișcarea liberă a capitalului, astfel încât orice cetățean dintr-un stat membru poate cumpăra orice într-un alt stat membru”, a precizat ambasadorul.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter