Orașul Glodeni va fi parte a proiectului de extindere a sistemului regional de aprovizionare cu apă și sanitație

Orașul Glodeni va beneficia de finanțare în cadrul proiectului de extindere a sistemului regional de aprovizionare cu apă și sanitație. În acest sens a fost inițiată elaborarea cererii complete de finanțare pentru implementarea proiectului, din care vor mai face parte și alte localități ai raionului Glodeni: satele Clococenii Vechi, Cajba, Dușmani, Hîjdieni, Fundurii Noi.

Primarul orașului, Stela Onuțu, a participat la prima ședință cu participarea beneficiarilor proiectului. A fost analizată situația actuală în sectorul alimentare cu apă și canalizare și abordate un șir de soluții tehnice pentru elaborarea cererii complete de finanțare, conform regulamentului concursului la care a fost depus dosarul proiectului.

Noul proiect din raionul Glodeni prevede crearea accesului la apă potabilă pentru circa 17.250 de cetățeni, 18 instituții publice și 36 de agenți economici din șase localități din raionul Glodeni, prin construcția unei rețele de apeduct magistral cu o lungime de 22 km. De asemenea, proiectul mai are în vedere crearea unui serviciu public regional durabil de asigurare cu apă și sanitație pentru deservirea raionului Glodeni.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Nord, noul proiect este conceput drept o continuitate a proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina”, implementat în perioada 2020-2021.

De menționat că în prezent, orașul Glodeni este dependent totalmente de un agent economic care tratează și livrează apa pentru consumatori:

„De aceea implementarea acestui proiect este foarte important pentru orașul Glodeni.  Aceasta ne va permite gestionarea eficientă a resurselor, micșorarea tarifelor pentru cetățeni și asigurarea lor constantă cu apă potabilă de calitate, a menționat Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni.

Deoarece proiectul elaborat de autoritățile locale de nivelul II privind construcția stației de tratare a apei din râul Prut care să asigure câteva localități din raion, inclusiv centrul raional, nu include gospodăriile private, primăria orașului Glodeni a înaintat o cerere către un proiectant care să estimeze costul extinderii totale a rețelei de apeduct și canalizare. După care va fi depus setul deplin de documente pentru implementarea proiectului.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter