Renato Usatîi: Violența împotriva femeilor trebuie pedepsită foarte dur!

Cazul cutremurător de la Rădeni, raionul Strășeni, cu femeia violată în grup, este o dovadă în plus că în țara noastră trebuie de înăsprit pedepsele pentru așa gen de crime. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”.

„Pentru așa tip de crime eu le-aș da detenție pe viață, fără dreptul la cerere de eliberare înainte de termen. Acești oameni nu au voie să existe. Eu încă i-aș obliga prin lege la cel mai greu lucru fizic. Să nu-i întrețină statul, adică noi toți, cetățenii, inclusiv bătrânii”, a declarat Renato Usatîi.

Liderul PN a menționat că problema societății noastre este că după crimă nu urmează pedeapsa: „Criminalii nu știu de frică. Din ceea ce scrie presa înțelegem că cei care au săvârșit crima umblă liberi pentru că ar fi plătit bani ca să fie eliberați. Ce exemplu este pentru alții alde ei? Dacă și ei după o crimă atât de dură se plimbă liber prin sat, înseamnă că în țara asta se poate totul?!”.

Totodată, Renato Usatîi a propus ca în fiecare inspectorat de poliție raional să fie instituită o funcție specială pentru a apăra femeile victimele abuzului în familie: „Mizerabilii nici să nu îndrăznească a se gândi la așa ceva, pentru că vor ști că femeile care nu au frate sau tată, sunt apărate de stat!”.

Renato Usatîi a declarat și anterior că în Moldova este nevoie de o înăsprire urgentă a Codului Penal, atât pentru faptele de corupție, cât și pentru alte tipuri de infracțiuni și crime. Liderul „Partidului Nostru” a propus lansarea Programului Național „Moldova în Siguranță”, care va ajuta cetățenii să se simtă în siguranță atât pe stradă, cât și în propriile case.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter