Renato Usatîipropune o nouă formulă de dezvoltare economică în care cetățeanul lansează afacerea fără a scoate bani din buzunar

Lansarea unui parteneriat între stat și cetățean va crește numărul investitorilor în Republica Moldova și va duce la dezvoltarea economiei țării. Inițiativa a fost prezentată de către candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, în cadrul dezbaterilor electorale de la N4.

”Propun o nouă formulă de dezvoltare economică în care cetățeanul lansează afacerea fără a scoate bani din propriul buzunar, iar statul va câștiga mai mulți bani. Este o formulă în care cetățeanul are inițiativă în dezvoltarea afacerii, statul investește și devin parteneri egali, 50 la 50, ambii cu interes ca această afacere să prospere”, a explicat Usatîi.

Candidatul Partidului Nostru a explicat că astfel cetățenii, care vor dori să-și lanseze o afacere, vor avea siguranța că nu vor persecutați de instituțiile statului, precum fisc sau CNA, deoarece ei vor deveni parteneri ai statului.

”Devenind partener cu statul, cetățeanul va fi protejat contra birocrației, iar statul este asigurat că investiția sa va genera profit. Orice persoană atât din diaspora cât și din țară, care vine cu inițiativa de afacere, va primi servicii de consultanță gratuite în centrele regionale de consulting. După aprobarea inițiativei, statul investește banii, iar omul muncește pentru a dezvolta afacerea în care este partener cu statul”, a mai adăugat Renato Usatîi.

O altă inițiativă prezentată de către Renato Usatîi pentru diasporă este de a le oferi nerezidenților fiscali dreptul de a achiziționa și a investi bani în numerar în sumă de până la 200 de mii de euro: ”Mulți moldovenii au muncit la negru peste hotare și au adunat bani, pe care acum nu-i pot investi în Moldova. Oamenii din diasporă, care au acumulat experiență în țările europene, SUA, Rusia sau alte țări, au multe idei de afaceri. Trebuie să le creăm condiții pentru ca ei să investească și să dezvolte Moldova”.

Totodată, Renato Usatîi propune să fie majorată de la 150 la 500 de euro valoarea coletelor aduse în țară, fără plata taxelor vamale.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter