Usatîi: Sunt cel mai persecutat politician din ultimii 10 ani, de când m-am lansat în politică

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că, de-a lungul anilor, a fost cel mai atacat politician din Moldova. Într-un interviu acordat portalului Unimedia.info, Usatîi a reamintit despre dosarele penale care i-au fost intentate în perioada lui Plahotniuc și care au fost ulterior clasate după plecarea acestuia, precum și despre excluderea partidului său din alegerile din 2014.

„Când spuneam public că voi distruge sistemul criminal și voi băga tâlharii la pușcărie, cetățenii se întrebau dacă voi reuși sau nu. Dar Plahotniuc, Filat și ceilalți m-au crezut imediat. Spuneți-mi, în ultimii 10 ani, ce politician a fost atacat cel mai mult? Și nu doar mediatic. În 2014 am fost excluși din alegerile parlamentare, un precedent unic în istoria Republicii Moldova. Imediat au fost inițiate și dosare penale pe numele meu și al colegilor mei. În 2016 a fost modificată vârsta minimă pentru candidații la funcția de Președinte al țării, de la 35 la 40 de ani, doar pentru a mă împiedica să candidez. În paralel, au fost deschise încă vreo zece dosare penale, au fost realizate emisiuni televizate, filme, investigații etc. Toate acestea pentru că le era frică de mine și cred că încă le este. Cred că cetățenii s-au trezit și nu mai cred în manipulările folosite împotriva mea”, a declarat Renato Usatîi.

Recent, Renato Usatîi a dezvăluit că actuala guvernare PAS a dat indicații pentru a i se deschide un dosar penal pentru „spălare de bani”, legat de terenurile de joacă pe care le-am instalat în satele unde primarii de la „Partidul Nostru” au câștigat. „Ei consideră că terenurile de joacă, pavajele, stațiile din inox și tot ce am făcut pentru oameni reprezintă „spălare de bani”, a declarat Renato Usatîi, care a prezentat toate documentele necesare pentru a confirma legalitatea acțiunilor sale.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter