Ziua Memoriei și Recunoștinței

Pe 2 martie în Republica Moldova este marcată Ziua Memoriei și Recunoștinței în cinstea celor căzuți în conflictul armat din anul 1992 și a veteranilor care au apărat integritatea și independența Republici Moldova.

„Această zi este consacrată comemorării celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, dar și recunoștinței față de eroii noștri, rămași în viață care au riscat cu propriile lor vieți în numele integrităţii, independenţei și suveranității Republicii Moldova. Să le purtăm respectul și să facem totul ca niciodată să nu mai admitem repetarea acestei tragedii! Integritatea, independența și suveranitatea Republicii Moldova au avut un preț prea mare. Este datoria noastră sacră să ne păstrăm statul și să-l facem prosper!”, a menționat în mesajul său prilejuit de această zi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

În orașele conduse de primarii Partidului Nostru au avut loc mai multe manifestări solemne în cinstea pământenilor care au luptat în 1992.

La Bălți, veteranii, rudele acestora, primarul Alexandr Petkov, ofițerii Inspectoratului de poliție Bălți și cetăţenii de rând au depus flori la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la Placa Comemorativă a eroilor căzuți la datorie în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și indendenței țări, la Monumentul eroilor căzuți la datorie al Brigăzii Infanterie Motorizată nr. 1 „Moldova” și la monumentul Eroilor căzuți la datorie pentru integritatea Republicii Moldova.

Primarul orașului Fălești, Alexandr Severin, a participat la depunerea de flori la Complexul Memorial ,,Aleea Eroilor” și a adus un onor pentru sacrificiul, curajul și patriotismul fiecărui erou, pentru pacea din zilele de astăzi.

„În această zi ne amintim de o perioadă grea din istoria statului nostru și îi comemorăm pe toți cei care și-au jertfit viața pentru suveranitatea și independența Republicii Moldova, pentru bunăstarea, libertatea și democrația poporului nostru. În numele meu personal, în numele tuturor făleștenilor le-am dorit veteranilor multă sănătate, prosperitate, fericire în familii. Mă mândresc cu fiecare veteran în parte și să știți că sunteți un exemplu pentru mine”, a declarat Alexandr Severin.

În mesajul primarului orașului Cantemir, Roman Ciubacuc, se spune că în semn de respect pentru sacrificiul celor care și-au dat viața în lupta pentru păstrarea integrității teritoriale a țării noastre și pentru apărarea valorilor democrației și a libertății, trebuie să ne angajăm să optăm pentru un viitor în care conflictele să fie rezolvate prin dialog și înțelegere reciprocă și să depunem eforturi pentru a ne asigura că astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată.

Evenimente de comemorare a eroilor căzuți au avut loc la Drochia,  Rîșcani, Glodeni și în alte localități în care primari sunt aleși din partea Partidului Nostru.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter