Primarul municipiului Bălți își respectă angajamentul de a dezvolta orașul prin dialog cu bălțenii

Așa cum a promis în campania electorală, primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, lucrează la dezvoltarea  municipiului prin dialog cu cetățenii și expertiza publică a proiectelor. Marți, a avut loc o adunare cu cetățenii, în cadrul căreia s-a discutat despre realizarea proiectului de infrastructură între municipiile Bălți și Botoșani. Anterior, prin dispoziția primarului, a fost pusă la dispoziția societății civile toată documentația referitoare la proiect.

Au fost discutate neajunsurile în realizarea proiectului și au fost exprimate dorințele cetățenilor. Primarul a mulțumit pentru întâlnire, menționând că astfel de adunări, opiniile locuitorilor orașului sunt foarte importante și că soarta orașului depinde de fiecare bălțean. În acest sens, el a îndemnat societatea civilă să se consolideze și, împreună cu Primăria, să depună eforturi  pentru buna implementare a proiectului. 

Primarul a fost de acord că au existat anumite deficiențe în punerea în aplicare a proiectului. În același timp, el a menționat că acesta a fost primul proiect transfrontalier din Bălți, iar doleanțele oamenilor trebuie să fie luate în considerare la finalizarea acestuia.

„Voi face tot posibilul pentru a mă asigura că vom corecta împreună deficiențele existente. Să fim responsabili, în primul rând, noi înșine. Eu, cel puțin, asta cer de la mine în fiecare zi și îmi învăț copiii să facă la fel”, a declarat Alexandr Petkov, adăugând că „vom continua să dezvoltăm proiectul dintre Bălți și Botoșani în așa fel încât să fie pe placul tuturor”.

Proiectul comun de infrastructură dintre municipiile Bălți, Republica Moldova, și Botoșani, România, este primul proiect transfrontalier lansat datorită eforturilor fostului primar al municipiului Bălți, Renato Usatîi. Acesta este implementat în cadrul Acordului de cooperare dintre cele două municipii, semnat în 2017 de primarul de atunci, Renato Usatîi și omologul său din Botoșani, Cătălin-Mugurel Flutur. Scopul principal al proiectului constă în creșterea atractivității turistice a celor două localități din zona transfrontalieră prin crearea unui nou traseu cultural comun.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter