În ce condiții Renato Usatîi ar ieși în turul doi la prezidențiale

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi ar ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale, dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, iar cetățenii ar avea de ales doar între 3 candidați principali. Sunt datele sondajului de opinii realizate de Compania sociologică IMAS.

Conform datelor din sondaj, Maia Sandu, susținută de partidele de dreapta pro-europene, ar acumula 37 la sută din sufragii. Pentru fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, susținută de partidele de stângă, ar vota 20 de procente de alegători.

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-ar clasa pe locul doi cu 23 la sută din totalul voturilor alegătorilor.

Prin urmare, potrivit sondajului, actualul președinte nu ar acumula numărul suficient de voturi în primul tur. Respectiv, în turul doi pentru funcția de șef al statului vor concura doi candidați: cel susținut de partidele de stânga, și candidatul susținut de Partidul Nostru, Renato Usatîi.

Același sondaj arată și o altă ascensiune a Partidului Nostru și a liderului formațiunii politice. Astfel, în varianta în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, Renato Usatîi ar fi unul din cei trei favoriți ai alegătorilor în cursa pentru funcția de președinte al țării.

 

Sondajul „Realitatea socio-politică și percepția mass media – septembrie 2023” a fost realizată de IMAS la comanda companiei „Bright Communications” SRL (Grupul Realitatea). Datele au fost culese în perioada 2-24 septembrie 2023 pe un eșantion de 822 de respondenți. Marja de eroare a sondajului este de ±3,4%.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter