Consilierul municipal al Partidului Nostru în CMC, Denis Șova, indignat de faptul că fracțiunea PAS tergiversează adoptarea bugetului capitalei

Consilierul Partidului Nostru în Consiliul Municipal Chișinău, Denis Șova, s-a revoltat la ședința de astăzi că reprezentanții fracțiunii PAS fie vin nepregătiți la ședințele CMC, fie tergiversează intenționat adoptarea bugetului municipal pentru anul 2024. Declarația a fost făcută în contextul în care reprezentanții PAS au continuat și de această dată cu discursuri și întrebări formaliste, deși anterior proiectul a fost discutat de nenumărate ori, inclusiv în cadrul comisiilor la care aceștia participă.

„Eu vreau să menționez pentru cei care n-au ajuns la pagina 89 sau 100 din anexa la bugetul propus pentru lectura a doua. Toate descifrările pe contracte de creditare sunt aici. Sunt indicate dobânzile, plățile, veniturile. Ba mai mult, sunt indicați și anii când au fost încheiate contractele…. Dar nu înțeleg altceva. În Comisia de buget și finanțe avem patru colegi de la PAS care vin permanent la toate ședințele. Noi încă în luna aprilie am aprobat executarea bugetului 2023. Iar câteva săptămâni în urmă am discutat proiectul de buget pentru 2024 pentru prima lectură, pentru a doua lectură, am discutat cifrele și am vorbit inclusiv despre împrumuturi. Dumneavoastră între voi mai comunicați sau doar îndepliniți indicațiile care vin de la prima masă (locul ocupat de președinta Fracțiunii PAS în CMC, Zinaida Popa – n. r)?”, a declarat Denis Șova la ședința Consiliului.  

Potrivit consilierului Partidului Nostru, cei din fracțiunea PAS pun întrebări de dragul întrebărilor ca să se facă auziți, deoarece ședința consiliului se transmite în direct:

„Și să nu dați întrebări care deja au fost discutate și la care colegii voștri au deja răspunsuri… Iar dacă n-ați ajuns la paginile respective, este problema dvs, dar nu a cetățenilor”, a adăugat Denis Șova.  

Pe marginea proiectului bugetului municipal au avut loc mai multe consultări publice. Consilierul municipal Denis Șova, ales din partea Partidului Nostru, s-a adresat anterior către cetățeni să vină cu propuneri la modul cum sunt repartizați banii pentru oraș și suburbii.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter