Guvernul încearcă de urgență să-l demită pe primarul din Bălți

Guvernanții s-au grăbit în mai puțin de o săptămână să stabilească data ședinței de judecată privind demiterea din funcție a primarului municipiului Bălți, Alexandr Petkov.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, după ce pe 11 septembrie o subdiviziune a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întocmit un proces-verbal împotriva primarului municipiului pentru refuzul de a permite tranzitul transportului prin Bălți pe durata reparației podurilor de pe drumul ocolitor, deja a fost desemnat un judecător și stabilită ședința de judecată.

Judecata va avea loc într-un timp record, pe 9 octombrie, iar decizia va fi luată de judecătoarea Lina Popescu.

Anterior, Alexandr Petkov a declarat că refuzul său de a răspunde cererii ultimative a guvernării a fost argumentat, având drept scop prevenirea deteriorării drumurilor din oraș. Petkov a mai menționat că acțiunile guvernului în acest caz sunt motivate politic și contravin intereselor bălțenilor.

De menționat că primăria municipiului Bălți a propus soluții concrete pentru minimizarea consecințelor reparației podurilor de pe drumul de centură al orașului, însă guvernul a respins toate propunerile autorităților locale.

„Au decis să ignore opinia bălțenilor. Când am avut de ales între sănătatea cetățenilor și interesele funcționarilor, nu am avut niciun dubiu în privința a ceea ce trebuia să fac. De aceea am luat această decizie, pentru a preveni ca cineva să-și bată joc de oraș. Bălțenii au dreptul la respect, iar eu voi face în așa fel încât orașul și locuitorii să fie respectați”, a declarat edilul orașului Bălți, Alexandr Petkov, în cadrul unei conferințe de presă pe 10 septembrie.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter