Imediat după lansare în campanie, Renato Usatîi a dat startul întâlnirilor cu oamenii. Primele au avut loc în nordul țării

Imediat după lansarea în campania prezidențială, Renato Usatîi a dat start întâlnirilor cu cetățenii. Duminică, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova s-a întâlnit cu oamenii din orașul Lipcani, raionul Briceni, satul Țambula, raionul Sîngerei și orașul Sîngerei.

„O țară puternică este aceea care câștigă bine, din care nu vrei să pleci, ci dimpotrivă, vrei să te întorci și să trăiești în ea. Dezvoltarea țării trebuie privită ca un model de afaceri. Președintele nu trebuie să se ocupe doar de înmânarea medaliilor. El trebuie să se încalți în cizme de cauciuc și să înceapă să curețe țara după trei decenii de haos”, a spus Renato Usatîi la Lipcani.

Oamenii din Țambula au primit cu entuziasm inițiativa de a introduce în Constituție indexarea obligatorie a pensiilor la un nivel nu mai mic decât rata inflației din anul precedent.

„Este esențial ca politicienii să nu se joace cu viețile și destinele pensionarilor noștri. Pensionarii se află la limita supraviețuirii din cauza pensiilor mici, a creșterii accelerate a prețurilor și a altor dificultăți. Statul i-a uitat, dar noi nu putem rămâne indiferenți! Continuăm să lucrăm și mergem înainte”, a declarat Usatîi.

Tot duminică el a avut o întâlnire cu locuitorii orașului Sîngerei, le-a răspuns la toate întrebările și a prezentat soluții reale pentru problemele cu care oamenii se confruntă zilnic.

Candidatul a fost însoțit de Serghei Ivanov, un fermier vocal și respectat, care, după mulți ani de muncă în străinătate, a decis să se întoarcă acasă și să investească în agricultură. În opinia lui Usatîi, este inacceptabil ce se întâmplă astăzi în agricultură, de aceea se impun măsurile pentru a sprijini agricultorii, astfel încât afacerile lor să prospere și nu să fie ruinate.

De asemenea, s-a vorbit despre diaspora, pentru care sunt pregătite soluții clare. De exemplu, coletele cu valoare de până la 500 de euro aduse în țară nu vor fi impozitate. În plus, moldovenii care nu sunt rezidenți fiscali în Moldova vor putea achiziționa bunuri mobile și imobile cu bani în numerar, în limite de până la 200 de mii de euro.

Renato Usatîi s-a lansat în campania pentru alegerile prezidențiale duminică, 21 septembrie, în orașul său natal Fălești. Tot atunci el și-a prezentat primii membri ai echipei. De asemenea, a fost lansată Platforma electorală. Sloganul lui Renato Usatîi în această campanie este „DOAR PENTRU MOLDOVA!”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter