În timp ce guvernarea se laudă cu „succesul” reformei patentelor, problema rămâne extrem de sensibilă – primarul orașului Drochia

În timp ce guvernarea se laudă cu așa-zisele succese ale reformei patentelor, această problemă rămâne extrem de sensibilă. Și asta deoarece mecanismele reformei nu au fost testate înainte de a fi aplicate în toată țara. Este opinia primarului orașului Drochia, Nina Cereteu, expusă în cadrul emisiunii „Ora Locală” de la „Drochia-TV”.

„Dacă ne întoarcem la chestiunea patentelor, ea rămâne să fie o chestiune foarte sensibilă. Eu și astăzi nu găsesc explicație de ce persoanele care comercializează la piață, mă refer anume la cei care vând haine de mână a doua – de ce ei trebuiau să renunțe la patente și să treacă la activitatea independentă, pe când cei din alte domenii care își pot permite același aparat de casă – nu? Puteau fi lăsați în continuare să activeze așa cum au activat, pentru că acolo nu activează nimeni de zile bune. Sunt oameni care în general scot de acasă ce au ca să se poată întreține, mai ales în perioada rece a anului”, a spus Nina Cereteu.    

În opinia sa, ca și în cazul multor alte reforme, în reforma patentelor nu au fost gândite mecanismele de implementare a acestora.

„Noi am ajuns dintr-o extremă în alta, dar concluzia la toate e că noi facem reforme pentru că trebuie să le facem repede, neavând încă toate mecanismele cum asta va funcționa, fără a fi testate. În mod normal o reformă, o reorganizare trebuia mai întâi testată măcar într-un raion, ca să vedem cum funcționează, ce nu merge și apoi aplicată mai departe”, consideră primarul.

Nina Cereteu a atras atenția cetățenilor că problema patentelor nu a fost creată și, respectiv, nu poate fi rezolvată de primărie. Totodată, ea a accentuat că autoritățile locale nu sunt împotriva reformelor, dar că acestea trebuie să țină cont, în primul rând, de interesul oamenilor.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter