(INTERVIU) Primarul de Bălți: Vreau ca relația între guvernul central și administrația locală să fie depolitizată la maximum

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, își dorește ca relația între guvernul central și administrația locală să fie depolitizată la maximum. Așa a răspuns el la întrebarea postului de radio Vocea Basarabiei ce ar trebui să întreprindă guvernarea ca cetățenii de la Bălți să aibă încredere că ei nu sunt lăsați în voia sorții.

„În primul și în primul rând, asta nu este o acuzație, nici măcar nu vreau să acuz pe cineva, dar pur și simplu ca să evităm aceste lucruri, eu vreau ca relația între guvernul central și administrația locală să fie depolitizată la maximum, cât este posibil.

Noi la Bălți avem o configurație a Consiliului municipal destul de complicată și pestriță și, respectiv, trebuie să găsim limbă comună asupra tuturor proiectelor de decizie înainte de a fi acestea scoase la discuții, încercăm să găsim. Iată, ultima ședință ne-a arătat că uneori cu greu, dar se mai găsesc soluții”, a relatat Petkov în interviu.

El a reiterat că își dorește ca autoritățile locale să fie auzite, mai ales în momentul în care se discută problemele bugetare pentru localitățile din Republica Moldova, în special pentru Bălți.

Primarul, ales din partea Partidului Nostru, a mai spus că, deși este dificil, dar este posibil de a ajunge la consens în Consiliul municipal atunci când se iau decizii pentru cetățeni.  

„Toată lumea este conștientă de faptul că, chiar dacă avem unele divergențe, fie ele politice, fie ele de altă natură, la urmă trebuie să fie un rezultat care este pentru orășeni. De aceea și spun: eu nu vreau să fie politizate cumva relațiile cu autoritățile centrale, asta este în primul rând”, a subliniat edilul orașului.

În special, Petkov, a abordat problema colectării impozitelor locale, care trebuie rezolvată în consens. El a amintit că recent Consiliul Municipal Bălți a adresat o scrisoare către Guvern și Parlament, prin care solicită ca 100% din defalcările colectate din impozitul pe venit să rămână în bugetul municipiului Bălți.

Interviul integral poate fi accesat AICI.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter