Renato Usatîi: Alexandr Stoianoglo a căzut în capcana întinsă de Dodon

Alexandr Stoianoglo este un candidat tehnic cu ajutorul căruia Igor Dodon vrea să se protejeze de un eșec la alegerile prezidențiale. Opinia a fost expusă de către președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unui briefing de presă.

Renato Usatîi a declarat că nu va participa la discuțiile anunțate de Igor Dodon privind susținerea unui candidat unic la alegerile din 20 octombrie și se arată convins că Alexandr Stoianoglo a căzut în capcana întinsă de Dodon.

”Îmi pare rău că Stoianoglo, fără experiență politică, a căzut în capcana lui Dodon. Coruptul Dodon l-a învățat pe Stoianoglo un lucru prost: anunțul despre participare la alegeri trebuia făcut de Stoianoglo, cu adresare personală către partide și societatea civilă, dar ce s-a întâmplat? Dodon mai nu l-a băgat în ”kuliokul” său. Dacă Stoianoglo este candidat apolitic, Dodon în calitate de cine a făcut invitația la discuții: în calitate de secretară sau în calitate purtător de cuvânt. Dodon a făcut fix cum a făcut Maia Sandu cu referendumul de aderare la UE”, a declarat Renato Usatîi.

Președintele ”Partidului Nostru” spune că deși întrevederea cu Stoianoglo era anunțată pentru ziua de 10 iulie, aceasta a fost amânată deoarece nimeni, din cei invitați, nu a acceptat să participe la discuții. În cadrul briefingului, Renato Usatîi a venit cu o atenționare către Alexandr Stoianoglo: ”Dodon va face totul ca Dvs să pierdeți aceste alegeri. Dodon tot timpul a distrus concurenții săi, chiar și pe cei din partid”.

”Socialiștii prin acest anunț au bludnicit și electoratul său: ba ei sunt pentru ”tamojenii soiuz” (Uniunea Vamală Euroasiatică), ba pentru Moldova, adică sunt stataliști, dar candidatul lor spune că pledează pentru integrarea Moldovei în UE. Asta cum ar fi că socialiștii propun integrarea europeană prin ”tamojenii soiuz”?”, se mai întreabă Usatîi.

Într-un final, președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a precizat că va participa la alegerile din 20 octombrie.

”Eu am agenda mea, care coincide cu agenda cetățenilor Republicii Moldova. Ca să fie clar, Renato Usatîi va participa la alegerile prezidențiale nu pentru a lupta cu un concurent sau altul, dar pentru realizarea programului electoral, a proiectelor de dezvoltare și modernizare a Republicii Moldova”.

Recent, Renato Usatîi a anunțat că primele lucruri pe care le va face în calitate de președinte al țării este dizolvarea Parlamentului, organizarea alegerilor legislative anticipate și reintegrarea Republicii Moldova.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter