Renato Usatîi, la Dondușeni: Sănătatea copiilor noștri este o prioritate absolută

Indemnizație unică la naștere de 200 de mii de lei pentru fiecare copil, pedeapsă penală pentru produsele alimentare cu termen expirat destinate minorilor, dar și meniul unic în toate școlile din țară – sunt trei priorități de bază pe care candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, le-a prezentat locuitorilor din Dondușeni.

Renato Usatîi a precizat că sănătatea copiilor este o prioritate absolută pentru el și echipa pe care o conduce.

„În anul 1970 în Republica Moldova se nășteau 180 de mii de copii pe an, în 2021 natalitatea a scăzut la 28 de mii de nou-născuți pe an. Potrivit experților, în acest an în Moldova se vor naște doar circa 20 de mii de copii. Scopul meu este să creștem natalitatea și să soluționăm criza demografică în țară. Unele familii au un singur copil și se tem să nască al doilea, pentru că nu sunt siguri că vor avea cu ce să-l întrețină. Familiile cu mulți copii își fac griji pentru viitorul lor. Dar în cazul în care statul va oferi pentru nașterea fiecărui copil câte 200 de mii de lei, atunci problema natalității va fi rezolvată”, a declarat Renato Usatîi.

Candidatul Partidului Nostru a vorbit și despre alimentația copiilor în instituțiile de învățământ din țară. Renato Usatîi se arată convins că toți copiii, indiferent de localitatea în care trăiesc, trebuie să aibă parte de un meniu sănătos.

„Am obosit să auzim la știri că unii copii au ajuns la spital din cauza produselor necalitative din școli și grădinițe. Eu, în calitate de președinte al Republicii Moldova, am două obiective: să implementăm meniul unic pentru toate instituțiile de învățământ din țară, indiferent că este vorba despre Dondușeni, Răuțel, Chișinău, Bălți sau Cahul, copiii trebuie să aibă o alienație corectă, altfel ei riscă să aibă probleme de sănătate. Cel de-al doilea obiectiv este introducerea pedepselor penale pentru livrarea produselor alterate în școli, grădinițe și alte instituții”, a declarat Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter