Renato Usatîi: Tăcerea opoziției parlamentare în raport cu proiectul de modificare a Constituției pentru protejarea pământului moldovenesc demonstrează că ei sunt interesați doar de propriul rating
Renato Usatîi este mirat, dar și indignat de faptul că opoziția parlamentară, care declarativ luptă cu PAS și Maia Sandu, tace în raport cu proiectul de modificare a Constituției pentru protejarea pământului moldovenesc. În cadrul emisiunii ”Puterea e în adevăr”, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte a declarat că deputații din opoziție încă o dată au demonstrat că ei sunt interesați doar de propriul rating și nu de problemele țării.
„Am prezentat recent la Președinție proiectul de lege de modificare a Constituției, cu nota informativă și chiar cu adresarea doamnei Sandu către domnul Grosu. Văd că ei toți acum sunt ocupați de alegeri. Doamna Sandu doar trebuie să semneze și să expedieze în Parlament inițiativa pentru protejarea pământului moldovenesc. Înțeleg de ce Maia Sandu nu a reacționat, pentru că ea nu a reacționat nici măcar când am făcut scandal cu prețul la gaz și am arătat cum sunt furați cetățenii prin tarife exagerate. Mă deranjează însă de ce tace opoziția, care spune că nu e bine să vindem terenurile străinilor. Am expediat proiectul și celor 101 deputați”, a precizat Renato Usatîi.
Liderul Partidului Nostru a constatat cu regret că de 33 de ani toți se gândesc doar la propriul rating, nu la interesul cetățenilor și al țării.
„Din cauza asta se resping inițiativele bune, dacă ele vin din partea altor politicieni sau forțe politice. Acest lucru nu este normal. Eu voi promova orice inițiativă pozitivă pentru oameni și țară, indiferent cine este autorul ei”, spune Usatîi.
Săptămâna trecută, candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte a prezentat un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova, care garantează că pământul va rămâne în proprietatea exclusivă a cetățenilor țării. Documentul prevede completarea articolului 9 din Constituție cu un alineat cu următorul cuprins: ”Pământul reprezintă proprietate exclusivă a cetățenilor Republicii Moldova.” În proiect se mai propune completarea articolului 127 cu mențiunea că ”dreptul de proprietate asupra pământului poate fi deținut exclusiv de către cetățenii Republicii Moldova”, iar la articolul 128 se adaugă un punct cu prevederea că ”cetățenii străini și apatrizii nu pot deține, nici într-o formă (posesie, folosință sau dispoziție), dreptul de proprietate asupra terenurilor pe teritoriul Republicii Moldova”.
Cmentariile sunt închise