Un consilier municipal confirmă colaborarea strânsă în Bălți între partidele lui Sandu și Dodon

La nivel central, Maia Sandu și Igor Dodon ar fi dușmani numărul unu, cel puțin așa se arată la televizor, dar la nivel local colaborează cu plăcere și se protejează reciproc. Declarația a fost făcută de consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Petru-Pavel Balan.

El a subliniat că PAS și PSRM în Bălți au creat o majoritate și blochează toate deciziile propuse de primar, fie că este vorba despre achiziția de autobuze, începutul construcției de străzi sau alte proiecte de infrastructură. Recent, PAS a luat apărarea consilierului PSRM, Maxim Moroșan, care este președintele comisiei pentru înfrățire și atragerea investițiilor, dar care nu a convocat comisia de mult timp, ceea ce a dus la blocarea activității acesteia.

„Moroșan se teme să nu-și piardă funcția de președinte. Am elaborat un proiect de hotărâre privind modificarea regulamentului de funcționare a Consiliului Municipal, astfel încât comisia să poată fi convocată nu doar de președinte sau secretar, ci și de membrii comisiei – de cel puțin o treime. Pentru a putea alege un președinte interimar, dacă președintele permanent nu este prezent la ședințe. Pentru adoptarea acestor modificări, este necesar să se voteze în Consiliul Municipal, dar socialiștii și PAS au scos acest proiect de pe ordinea de zi chiar înainte de aprobarea acesteia”, a explicat Balan.

Unul dintre semnele colaborării și protecției directe pe care PAS o oferă Partidului Socialiștilor este susținerea liderului local al socialiștilor, Maxim Moroșan. Este remarcabil că exact partidul aflat la putere a insistat anterior asupra legăturilor acestui reprezentant PSRM cu criminalitatea internațională.

Balan a subliniat că, în ciuda blocării activității comisiei, PAS îl protejează pe Moroșan:

„Domnul Beșliiu, care este președintele PAS în municipiul Bălți, îl protejează pe Moroșan, care este președintele Partidului Socialiștilor în municipiul Bălți. Dar, de îndată ce va avea loc ședința comisiei, voi propune demiterea lui, pentru că nu face față funcției de președinte al comisiei pentru înfrățire și atragerea investițiilor”, a concluzionat Petru-Pavel Balan.

Trebuie menționat că conducerea comisiei respective este controlată de consilierii PSRM și PAS, care ocupă funcțiile de președinte și secretar.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter