Edilul orașului Bălți, Alexandr Petkov, a remarcat dialogul constructiv din Consiliul municipal și a îndemnat bălțenii să participe în activitatățile primăriei

În Consiliul Municipal Bălți s-a stabilit un regim constructiv de lucru.

În special, în cadrul ședinței de joi consilierii au aprobat un șir de proiecte importante pentru Bălți. Printre acestea se numără amendamentele la acordul privind livrarea troleibuzelor autonome. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți calitatea serviciilor, inclusiv pentru pasagerii din suburbiile municipiului Bălți – satele Elizaveta și Sadovoe.

Tot astăzi, a fost adoptată și propunerea președintelui fracțiunii Partidului Nostru din Consiliul Municipal Bălți, Elena Grițco, de a întoarce în proprietatea municipală a unui teren și lotului de pământ adiacent:

„Considerăm că bunurile care aparțin municipiului trebuie să revină înapoi municipiului, și după aceasta, în componența în care suntem, să decidem ce facem mai departe cu acest bun.”

În cadrul dezbaterii s-a discutat problema reconstrucției Lacului Orășenesc. În acest context, primarul Alexandr Petkov a spus că intenționează să semneze un ordin de suspendare a autorizației și a lucrărilor de construcție, întrucât lacul nu a fost curățat, proiectul de reconstrucție nu a fost bine gândit, iar așezarea asfaltului în timpul iernii este complet inutilă. Potrivit edilului, în primul rând este necesar ca iazul să fie curățat și abia apoi să fie amenajat teritoriul și zona de recreere.

„Ceea ce se întâmplă acolo astăzi încalcă anumite norme – există o adresare din  partea locuitorului din oraș care remarcă  că din partea lacului vine un miros destul de neplăcut, el trebuie să fie curățat. Îmi doresc ca  în Bălți să fie mult mai multe proiecte de reconstrucție, dar să fie făcute calitativ. Mi-aș dori foarte mult ca toate lucrările să fie făcute cu înțelepciune și în continuare acest lucru se va întâmpla anume așa”, a spus Petkov.

S-a propus crearea unei comisii care va fi formată din reprezentanți ai tuturor facțiunilor, dar si a  proiectantului și antreprenorului. Din partea Partidului Nostru în comisie a fost  incluși consilierii Petru-Pavel Balan și Ivan Șubernețchi.

Primarul orașului, Alexandr Petkov, i-a îndemnat pe bălțenii să participe la activitățile primăriei și i-a invitat să se alăture Consiliului Public pentru a rezolva împreună problemele orașului.

Petkov a cerut din nou fracțiunilor să nominalizeze candidați pentru funcția de viceprimari:

„Astăzi cu toții împreună am constatat că intrăm  într-un regim de lucru normal, constructiv. Aceasta este bucuria noastră reciprocă. De aceea vă rog încă o data insistent: să propuneți din partea fiecărei fracțiuni câte un candidat pentru funcția de viceprimari. Vă rog să nu ezitați să mă contactați, vom căuta compromisuri acolo unde este posibil și cu siguranță le vom găsi.”

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter