Blocul electoral “RENATO USATÎI”, înregistrat de CEC pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat vineri, 21 mai 2021, candidații la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Blocului electoral „RENATO USATÎI”. De asemenea, autoritatea electorală a înregistrat simbolul electoral al blocului, care reprezintă un pătrat de culoare albă, în interiorul căruia sunt imprimate în două rânduri cuvintele “RENATO USATÎI”.

“Suntem în drept să începem campania electorală. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de politicieni duri, de o mână de fier, care să poată face schimbări, nu doar promisiuni electorale!

Îmi doresc ca, în această campanie, să cunosc cât mai mulți cetățeni, din toate regiunile țării, să le fac cunoștință cu echipa noastră de profesioniști, oameni cu o viziune comună – de a face ordine în țară, să vorbim despre cum putem dezvolta Republica Moldova și oferi oamenilor siguranța zilei de mâine. Blocul electoral „RENATO USATÎI” va fi blocul care va uni absolut toți oamenii care vor o schimbare!”, a scris Renato Usatîi pe Facebook.

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ al concurentului electoral, la CEC, dl.Gheorghe Caciuc și persoana responsabilă de finanțe (trezorierul), dl.Iulian Pascari.

Blocul electoral “RENATO USATÎI” este format din Partidul Politic “Partidul Nostru” și Partidul “Patria”. Amintim că, la alegerile parlamentare din 2014, Renato Usatîi a fost cap de listă al Partidului „Patria”. Ulterior, formațiunea a fost exclusă din cursa electorală. Pe 4 august 2020, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a ajuns la concluzia că excluderea a fost făcută ilegal. Iar anul acesta, același lucru l-au constatat și magistrații Curții Supreme de Justiție. CSJ și-a anulat propria hotărâre și a emis una nouă, care prevede că solicitarea Comisiei Electorale Centrale de a anula înregistrarea Partidului Politic „Patria” în alegerile parlamentare a fost ilegală, nu s-a bazat pe probe și încalcă drepturile cetățenilor la alegeri libere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter