COVID-19//Renato Usatîi: Statul trebuie să permită intervenția privatului în livrarea vaccinului

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, spune că statul trebuie să permită firmelor private să livreze vaccinul pentru imunizare împotriva COVID-19. Edilul afirmă că astfel întreg procesul ar merge de două ori mai repede și ar detensiona societatea.

 

“Știu că acum, la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale așteaptă să fie examinate solicitările unor companii private, care au rezervat minimum 4 tipuri de vaccin. Agenția Medicamentului nu le dă licență de import, pentru că unii “conducători” nu sunt de acord, motivând că oamenii trebuie să primească serul gratuit. Corupția apare atunci când ceva este interzis. Astăzi există o mulțime de companii care au între 500 și 2.500 de angajați și care spun că dacă li s-ar permite, ar cumpăra singuri vaccin pentru oamenii lor. De la stat trebuie să primească vaccin cei care nu și-l pot permite”, consider Renato Usatîi.

Edilul a mai spus într-un briefing de presă că “Dacă statul le-ar permite celor de la privat să aducă vaccinul, procesul de imunizare ar merge de două ori mai repede în toată țara. Dar faptul că statul nu a implicat nici măcat clinicile private vorbește despre capacitatea slabă de a pregăti un proces sau altul, dar și despre calitatea lor proastă de manageri.”

La același briefing, politicianul a anunțat că va propune un regulament în baza căruia să se desfășoare procesul de imunizare, având în vedere că cel al statului a eșuat, lucru dovedit de câteva cazuri care au scandalizat societatea. Mai exact, mai mulți funcționari, dar și doi deputați s-au vaccinat deși nu au avut dreptul. Unii dintre aceștia au declarat că s-au imunizat la propunerea medicilor, obligați să utilizeze serul pentru că nu există condiții de păstrare a acestuia, iar persoane incluse în prima etapă de imunizare refuză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter