DOC | Un mega plan “de lucru” al socialiștilor de la Bălți a fost publicat de primarului Renato Usatîi

Un “mega plan” al socialiștilor cu acțiuni nu tocmai ortodoxe a ajuns în mâinile primarului de Bălți Renato Usatîi, de altfel, vizat și el paginile “documentului”. Acolo sunt indicate portalurile de știri și ziarele controlate de PSRM, dar și informația pe care trebuie să o conțină. De menționat că înșiși socialiștii recunosc, în unul dintre puncte, că informațiile pe care le răspândesc în spațiul public despre liderul Partidului Nostru sunt “falsuri sau fapte supte din deget”.

 

“Știri despre Renato cu fapte “supte din deget”. “A votat pentru Maia”, “A anulat limba rusă”, “Legătura cu România”. De amintit permanent despre “anularea limbii ruse” și că “românca Maia Sandu a devenit președinte”. VIDEO: “9 mai Ziua Europei – mulțumim, Renato!” Site-ul vcurese – 30 de știri pe zi. Lucru în TikTok și Instagram – tot felul de video de propagandă. Muschetari – 5 băieți lucrează cu 25 de știri false și formează opinii în oraș.”

 

“”De organizat flashmob-uri pe următoarele subiecte: “drumuri”, “gunoi”, “domeniul social”, “lipsa primarului de la locul de muncă…” Deci, ei pregăteau campania despre “absența primarului” până ca eu să plec undeva”, a comentat Renato Usatîi, după ce a dat citire conținutului de pe prima pagină a media planului PSRM.

Edilul a făcut public “documentul” în cadrul unei conferințe de presă, pe care a organizat-o după ședința Consiliului municipal Bălți, la care doi reprezentanți ai partidului în CMB tocmai îndepliniseră una dintre sarcini. Mai exact, aceștia au propus alocarea din bugetul local a câte o mie de lei lunar pentru veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial. Se întâmplă în condițiile în care Renato Usatîi, DIN PROPRIILE SURSE, le oferă acestor persoane câte zece mii de lei pe an.

“Vreau să informez pe toată lumea, bălțenii știu, că în fiecare an, fie de Ziua eliberării Bălțiului de sub ocupația fascistă, fie de 23 februarie sau de Anul Nou ofer fie câte 5.000 de lei, fie câte 10.000 de lei. Le-am spus că ceea ce vor să facă ei acum, eu fac în fiecare an, ajut veteranii și fără să aștept data de 9 mai.”

Într-o rubrică specială, numită generic, Infocentru, din același media plan, sunt trecute site-urile de știri care lucrează pentru PSRM. Tot acolo este indicat tipul de informație și unde anume trebuie să apară, cel mai probabil, în funcție de profilul vizitatorilor.

 

“Portalurile trebuie să conțină știri cu un conținut negativ despre oraș, despre mine”, a spus primarul și a dat citire denumirilor site-urilor respective: “Novosti Belți – ziar care apare zilnic și are un tiraj de 6.000 de exemplare în săptămână. Sunt convins că declară 200-300 de ziare, iar restul achită cu bani cash, așa cum au făcut și în campaniile electorale. Site-urile vcurse.md – acoperire națională cu un număr de utilizatori zilnici ce variază între 3.000 și 12 mii. balti24.md – un site strict orășenesc și care lucrează doar împotriva lui Renato și care are până la 5.000 de utilizatori zilnici. baltinews.md – site oficial cu știri despre oraș de la 4.500 la 29.000 de vizualizări zilnice. Grupuri pe rețele de socializare – novosti moldova, vcurse, moldova rodina moia, etc”

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter