Renato Usatîi, despre Maia Sandu: „Urmează să facă o greșeală fatală. S-a așezat să joace cărți cu șulerii”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, crede că președintele Maia Sandu „urmează să facă o greșeală fatală”, dacă va înainta un candidat „cu program, principii și valori” pentru funcția de premier. „S-a așezat să joace cărți cu șulerii”, a explicat el.

 

„Din câte cunosc, dnei urmează să comită o greșeală fatală. Vor merge pe varianta că va înainta o persoană la funcția de premier, cu program, cu principii și valori. Asta e o capcană. Socialiștii și Pentru Moldova la prima tentativă, în bătaie de joc, nu vor vota. Dar vă asigur că o să fie votat candidatul, că socialiștii și Pentru Moldova și-au pus scopul ca alegerile parlamentare anticipate să nu fie mai degrabă de octombrie 2021”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Ea s-a așezat acum să joace o partide de cărți. În general, nu cred că joacă cărți. Chiar dacă o face, acum s-a așezat să joace cărți cu doi șuleri – Igor Nicolaevici și alții, care au fost prin trei partide. Dnei este victimă, că s-a așezat cu șulerii la masă. Tu poți să te pregătești de acasă, dar șulerii nu pot fi învinși. Sau, dacă ai venit la cărți cu șulerii, trebuie să se asigure că are un ciocănaș sub masă sau o „cuvaldă” (n.r. din rusă – baros), ca să le dea la timp peste degete”, a adăugat politicianul.

Renato Usatîi a mai spus că așa și nu a primit un răspuns la oferta sa, de a fi înaintat pentru funcția de premier: „Am discutat cu un consilier de a dnei. Mi s-a spus că după ce revine de la Bruxelles mă va contacta. Nu m-a contactat, eu nu am sunat-o. Eu nu am pretins să fi eu prim-ministru, ci să fiu un candidat pentru care socialiștii și Șor o să aibă frică să voteze. Dnei nu e gata pentru a discuta acest scenariu, pentru ce eu să mă bag?”.

 

În data de 12 ianuarie, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că pentru declanșarea rapidă a alegerilor parlamentare anticipate, președintele trebuie să înainteze un candidat care să nu fie votat de deputați. El a afirmat la emisiunea “Secretele Puterii” de la Jurnal TV că în cazul în care Maia Sandu decide să meargă cu numele lui în fața parlamentarilor, va rosti în plen un discurs, după care aleșii socialiști și cei din grupul parlamentar “Pentru Moldova”, cu siguranță, nu-l vor alege șef al Cabinetului de Miniștri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter