Renato Usatîi: Nici Maia Sandu și nici Igor Dodon nu pot aduce suficiente vaccinuri în Moldova pentru că ambii sunt “чайники”

“Nici Maia Sandu și nici Igor Dodon nu pot aduce suficiente vaccinuri în Moldova pentru că ambii sunt “чайники”. Despre aceasta a spus liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în direct la emisiunea Puterea a Patra, de la N4.

 

“Când mulți oameni pretind și vorbesc despre schimbări, mai ales pretind că sunt specialiști în a organiza un proces sau altul, dar în viața lor nu au construit nicio poiată pentru găini, nu mai vorbesc de o poiată mare pentru curcani sau o fabrică mică, sau o afacere…”, a afirmat președintele PN.

El a mai spus că dacă ar fi avut posibilitatea de a organiza livrarea serului, ar fi făcut acest lucru într-o lună de zile. El a mai menționat că în timpul deplasării recente pe care a avut-o în străinătate, în unul din orașele vizitate a văzut laboratoare care efectuează câte 10.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, prin comparație cu 600 câte fac laboratoarele noastre. Încercarea de a aduce unul în Moldova a fost blocată însă.

Am început să mă ocup cu întrebarea asta și s-a început…”la noi au dreptul să aducă echipament medical în țară doar unele companii…și de la bună ziua, am ajuns la bună seara. Vă amintiți că am mai încercat să aduc echipament medical cu un avion cargo, iar unul rozov spunea aici la Dvs că Usatîi minte iar eu am publicat scrisoarea pentru aprobare pe care am trimis-o autorităților, inclusiv șefului de atunci al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, domnului Furtună, care a și confirmat primirea scrisorii. Deci, orice proces era blocat numai pentru că era vorba de Usatîi.”

Primarul de Bălți a criticat recent și lipsa unei pregătiri necesare pentru imunizarea populației, fiind vorba de o campanie de informare, pe care o putea organiza și un guvern interimar. El a vorbit despre acest lucru într-o postare pe Facebook ieri, când în Moldova a fost înregistrat un nou anti-record de infectări cu Covid-19.

“2.273 de de cazuri noi depistate la 6070 de teste efectuate. Este nevoie de imunizare masivă. Tragedia este că oamenii privesc cu multe semne de întrebare spre vaccinurile anti-Covid, pentru că nimeni nu le-a spus cât sunt de utile.

 

Trebuia să se depună efort pentru informare, nu să se facă declarații cine mai repede aduce serul, pentru ca acesta tot cu țârâita să ajungă. Populația, mai ales de la sat, se uită la aceste injecții ca la sticluțele cu iad. Acum este vaccinat personalul medical, care înțelege împortanța imunizării fără multe explicații, dar să vezi “bucurie” când le va ajunge rândul celorlalți cetățeni. Campanie de informare. Iată ce fac oamenii “sănătoși” la cap, în primul rând. Și apropo, acest lucru îl putea face și un guvern interimar. Asta o spun pentru cei care declară că doar un guvern cu mandat deplin ne poate salva de pandemie.”

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter