Troleibuzele fără fir vor circula până în satul Elizaveta

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că troleibuzele fără fir vor circula în satul Elizaveta, municipiul Bălți. Mai devreme, cu această rugăminte s-au adresat oamenii din localitatea respectivă.

 

Intervalul de circulație al vehiculelor va fi de 45 de minute. După ce specialiștii au testat activitatea troleibuzelor, cu propulsie autonomă s-a decis lansarea unei rute, care va face legătura dintre cartierul 8 și satul Elizaveta. Pe intinerarul parcurs, troleibuzul va avea posibilitatea să-și reîncarce sufficient bateria.

Atunci,când toate unitățile de transport vor fi livrate la Bălți, vor fi testate și alte rute. Administrația planifică să conecteze rutele orașului cu satele Răuțel, Corlăteni și Sadovoe.

 

Amintim că cele 11 troleibuze noi au fost achiziționate în cadrul programului ,,Oraș Verde” cu sprijinul Uniunii Europene. Proiectul a fost finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și datorită unui grant acordat de The Eastern European Energy Efficiency cu sprijinul E5P Fund.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter