Fundația „Renato Usatîi” a oferit 100.000 lei pentru salvarea școlii-grădinițe din satul Făgădău

Vineri, 7 aprilie, reprezentanții Fundației „Renato Usatîi” au transmis un certificat în valoare de 100.000 lei în dar școlii-grădinițe din satul Făgădău, comuna Ciolacu Nou, raionul Fălești, cu ocazia apropierii sărbătorii de Paște.

 

Fundația „Renato Usatîi” a salvat școala-grădiniță din satul Făgădău, comuna Ciolacu Nou, raionul Fălești, de la închidere. Vineri, 7 aprilie, reprezentanții fundației de caritate au transmis un certificat în valoare de 100.000 lei în calitate de cadou instituției de învățămînt cu ocazia apropierii sărbătorii de Paște. Resursele oferite de fundație vor merge la acoperirea deficitului bugetar al instituției de învățămînt pentru anii 2017-2018. Situația critică din jurul școlii-grădinițe din Făgădău s-a creat din cauza riscului lichidării acesteia de către Direcția generală învățămînt Fălești.

Directorul școlii-grădinițe Ala Ceahur s-a bucurat pentru faptul că de-acum înainte copiii pot să rămînă în sat și nu vor trebui duși la kilometri distanță. „Nu am cuvinte să spun cît de recunoscători îi sîntem domnului Usatîi pentru acest ajutor”, a spus, de asemenea, Olga Neamțu, părintele unui elev al școlii. „Cel mai important este că copii noștri vor învăța acasă, lîngă noi și nu vor trebui să meargă nicăieri și vor fi în siguranță”.

Funcționarii guvernamentali explică necesitatea programului de lichidare a școlilor prin depopulare și nedorința de a cheltui resursele bugetare pentru școlile „mici”, în care este imposibil să formezi clase cu un număr obișnuit de elevi. Cel mai des, sînt optimizate școlile sătești, în acest caz elevii fiind duși cu autobuzele în satele vecine. Dacă autobuzul se defectează (ceea ce se întîmplă destul de des, judecînd după plîngerile părinților), copii merg la ore de sine stătător, deseori parcurgînd pe jos cîțiva kilometri.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter