Guvernarea luptă cu moldovenii, impunând restricții la banii în numerar, spune Usatîi

Republica Moldova nu este gata să renunțe la tranzacțiile cash, iar prin aceste acțiuni guvernarea provoacă moldovenii, care nu sunt rezidenți fiscali, să caute metode de a scoate banii prin offshore-uri. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

„Ce să facă cu miliardele de euro, care s-au acumulat în Moldova cu ajutorul persoanelor care au muncit sau muncesc peste hotare. Acești bani au fost adunați 10, 20, 30 de ani. Oamenii cumpărau imobile, apartamente la copii, le dădeau în chirii și în țară se învârteau banii. Moldova nu este gata pentru asta”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr!”.

Totodată, Renato Usatîi a precizat că la tranzacții băncile din Republica Moldova aplică cel mai scump procent de deservire din regiune. ”Cetățenii trebuie să aibă posibilitatea de a achita cash orice bun până la cel puțin 200 de mii de euro”, spune Usatîi.

De la 1 ianuarie 2025, în Republica Moldova efectuarea decontărilor în numerar va fi limitată. Astfel, în funcție de categoria, specificul și frecvența plăților, limita plăților în numerar va fi de 100 de mii de lei pe lună sau pe an. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de majoritatea PAS din Parlament, la începutul acestui an.

Versiunea integrală a emisiunii:

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter