(FOTO) Înghețată, călătorii cu eco-transportul, joc cu personaje din povești, facepainting – așa au sărbătorit 1 iunie orașele și satele conduse de primarii Partidului Nostru

Timp de trei zile, în perioada 31 mai – 2 iunie, orașele și satele conduse de primarii Partidului Nostru organizează evenimente pline de culoare dedicate copiilor.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a menționat că ziua de 1 iunie este una plină de evenimente la Bălți. Au fost organizate o mulțime de distracții: iarmaroc, concerte, cursuri de măiestrie, concursuri și multe altele. De asemenea, a fost organizată o adevărată sărbătoare dulce – câteva mii de porții de înghețată au fost distribuite copiilor din Bălți.  

Primăria orașului Fălești, în parteneriat cu Direcția Teritorială de Asistență Socială, a organizat un eveniment numit „Hai să sărbătorim copilăria!”, unde au avut loc multe master-class-uri, jocuri, concursuri, competiții, dansuri, cântece și multe dulciuri. Potrivit primarului din Fălești, Alexandr Severin, și anul acesta, toți cei 700 de copii din grădinițele din oraș au primit dulciuri. Pentru prima dată, în oraș a fost organizată „Disco Colours Party”. Astăzi și mâine, evenimente similare au loc și în satele din raionul Fălești, conduse de primarii Partidului Nostru.

La Rîșcani, copiii de la grădinițe au încântat pe toată lumea cu talentul lor la un concert festiv în Casa de Cultură. Acesta a fost urmat de un spectacol de divertisment cu animatori, precum și de jocuri distractive organizate de Fundația pentru Tineret din Rîșcani și de Centrul de Tineret al orașului. Surprize dulci i-au așteptat, de asemenea, pe copii.

În orașul Cantemir, cu eforturile Primăriei, conduse de Roman Ciubaciuc, a fost organizată o petrecere de zile mari pentru copii în diferite zone ale orașului. Copiii au putut să se întreacă în sport, să se joace cu personaje costumate din basmele și desenele animate preferate, să fie machiați profesional cu aqua make-up și chiar să se plimbe prin oraș cu eco-transportul.

La Glodeni, evenimentele festive în cinstea Zilei Copilului au început cu reprezentații ale ansamblurilor de creație ale copiilor și cu activități sportive. În parcul orașului, copiii au fost distrați de eroii din desenele animate preferate – „Smeshariki” și „Masha și Ursul”.  Tradițional, Ziua de 1 Iunie în Glodeni se încheie cu un fantastic Festival al Culorilor și cu un concert de seară. Iar mâine, pe 2 iunie, sărbătoarea va continua în satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, unde primarul Anatolie Gnatiuc reprezintă  Partidul Nostru. Vor avea loc o serie de competiții sportive, iar la Casa de Cultură va avea loc spectacolul dedicat celor mai mici locuitori ai satului.  

La Drochia, sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și startul vacanței de vară a început cu un concert muzical și spectacole de teatru. Și aici, copiii au fost distrați de animatori profesioniști.

În mesajul său de felicitare cu ocazia Zilei Copilului, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a îndemnat pe toți să acorde mai multă atenție copiilor lipsiți de grija părintească:

„Vreau ca în țara noastră să fie cât mai puțini copii care suferă și nu sărbătoresc această sărbătoare frumoasă. Să fim alături de acești copii, încât să nu se simtă abandonați. Ei vor crește, vor deveni personalități și, sunt sigur, vor face multe lucruri frumoase și bune, dacă noi astăzi vom face același lucru pentru ei. Mulți dintre noi pot să facă viața lor mai bună – fie printr-o melodie frumoasă, fie cu o înghețată, fie doar cu un zâmbet care să le dea curaj și ca ei să nu se simtă singuri”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter