Înțelegerile lui Usatîi rămîn în vigoare: Conducătorii unor școli din Moldova au mers la cursuri la Moscova

Conducătorii unor școli din Republica Moldova au mers într-o vizită la Moscova unde, în perioada dintre 12 și 18 martie 2017, vor vizita mai multe instituții de învățămînt. Vizita are loc în cadrul Memorandumului privind colaborarea dintre Circumscripția administrativă Vest a Moscovei și orașul Bălți.

 

Într-o scrisoare expediată în adresa primarului de Bălți, Renato Usatîi, semnată de șeful departamentului pentru relațiile economice externe și internaționale a Moscovei, Serghei Ceremin, se menționează că partea primitoare organizează desfășurarea cursurilor pentru 20 de persoane din Bălți și Republica Moldova, precum și își asumă cheltuielile legate de deplasare.

 

După cum precizează Departamentul de învățămînt al capitalei ruse, oaspeții vor avea posibilitatea de a vedea cum elevii utilizează ochelarii 3D în timpul lucrărilor de laborator la Fizică, ce înseamnă scenariile electronice ale orelor, și cum are loc atestarea directorilor școlilor din capitală.

În cadrul cursurilor de o săptămînă, conducătorii instituțiilor de învățămînt din Bălți vor vedea activitatea clasei de inginerie, fragmentul unei ore cu utilizarea proiectului „Școala electronică din Moscova” și programul studiilor suplimentare.

Centrul independent de diagnostic al Centrului calității studiilor din Moscova vor demonstra activitatea de laborator la fizică cu utilizarea ochelarilor 3D. Iar activitatea claselor medicale și de inginerie, reprezentanții delegației o vor vedea în cîteva școli din capitală.

Felul în care pedagogii organizațiilor de învățămînt din Moscova desfășoară cursuri de creștere a calificării, iar directorii – atestările, conducătorii școlilor Republicii Moldova vor afla la Institutul învățămîntului deschis din Moscova.

Masa rotundă „Educarea copiilor cu posibilități limitate” va avea loc în cadrul Centrului psiho-pedagogic orășenesc, iar la Centrul metodic orășenesc va avea loc seminarul „Activitatea cu copiii talentați: colaborarea cu universitățile”.

De asemenea, oaspeții din Moldova vor face cunoștință cu activitatea Centrului de modernizare tehnologică a educației din Moscova și vor participa la întîlnirea Departamentului educație din Moscova.

Memorandumul cu privire la prietenie și colaborare între prefectura Circumscripției administrative Vest a Moscovei și orașul Bălți a fost semnat în luna ianuarie a anului precedent. Documentul prevede dezvoltarea colaborării între orașe în domeniul administrării gospodăriilor municipale și locativ-comunale, politicii sociale și de tineret, educație și cultură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter