Omagiu eroilor care au învins fascismul

În toate orașele conduse de primarii Partidului Nostru au fost organizate astăzi acțiuni dedicate Zilei Victoriei.

La Rîșcani, cu ocazia celei de-a 79-a aniversări a Zilei Victoriei, a avut loc un marș solemn până la monumentul „Patria-Mamă”, urmat de ceremonia de deschidere a evenimentului în Parcul Memorial. Un program artistic a fost prezentat de către angajații Casei de Cultură și copiii din grădinițe. La monument au fost depuse flori în cinstea eroilor căzuți pentru apărarea Patriei. De asemenea, a fost amenajată o bucătărie de campanie, unde toată lumea a putut savura terci ostășesc, iar cei maturi au putut servi și tradiționalele „o sută de grame”.

La Glodeni, Primăria a organizat mitingul în cinstea eroilor căzuți pe câmpul de luptă. Acesta s-a deschis cu un spectacol susținut de grupuri de creație pentru copii și tineri. Ulterior, participanții la eveniment au mers în coloană solemnă până la Memorialul Gloriei Militare, situat pe un deal din partea sud-estică a orașului. A avut loc o depunere de flori și, conform tradiției, a fost organizată o slujbă de pomenire.

„Mulțumesc tuturor participanților – de la mic la mare!  Glorie pentru faptele nemuritoare ale eroilor neamului nostru!”, a subliniat primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu.

Administrația orașului Cantemir împreună cu cea raională au organizat evenimente festive în Parcul „D. Ticlenco” din oraș, la monumentul ostașilor căzuți la datorie. Au participat oficiali ai Primăriei și Consiliului Raional, elevi și mulți alți locuitori din Cantemir și din localitățile învecinate. Festivitățile au fost transmise în direct pe pagina Primăriei Cantemir.

„Ne închinăm în fața eroismului celor care au căzut pentru pace pe pământul Moldovei sau pe pământuri străine, departe de vatră. Fie ca generațiile viitoare să nu simtă niciodată ororile războiului. Cu toții să ne bucurăm de pace, democrație, solidaritate, libertate și prosperitate!”, a declarat Roman Ciubaciuc, primarul orașului.

În orașul Fălești, a fost organizat un miting de comemorare dedicat Zilei Victoriei. Numeroși participanți au adus un omagiu de recunoștință eroilor care au eliberat pământul nostru de fascism. A fost oficiată și slujba de pomenire a celor căzuți pe câmpul de luptă. În orașul Fălești a rămas în viață un singur veteran și patru văduve ale veteranilor de război. Din partea primăriei, ei au beneficiat de ajutor financiar, iar Alexandr Severin i-a vizitat la domiciliu, în semn de respect și recunoștință.  

Locuitorii din Drochia au participat la un Marș solemn dedicat Zilei Victoriei. Coloana a parcurs calea din Piața Independenței din centrul orașului până la Monumentul Ostașului Necunoscut. Aici a fost organizat un miting solemn și a avut loc ceremonia depunerii de flori în memoria eroilor căzuți în lupta cu fascismul.

„Este datoria noastră în această zi să comemorăm eroii, să onorăm veteranii și să sărbătorim pacea!”, a menționat primarul orașului Drochia, Nina Cereteu.

Reamintim că la Bălți de asemenea au avut loc festivități dedicate Zilei Victoriei, la care au participat mii de locuitori ai municipiului. Într-un Marș al Victoriei, ei au mers până la Memorialul Gloriei Militare, unde au fost depuse flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpul de luptă. Noaptea în ajun, primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, și întreaga echipă a Partidului Nostru au organizat, la Memorialul Gloriei Militare, o acțiune de comemorare a fiecăreia dintre cele 1418 zile ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Manifestări solemne cu ocazia aniversării a 79 de ani de la Ziua Victoriei au avut loc și în toate celelalte localități conduse de primari aleși din partea Partidului Nostru.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter