Polonia va susține în continuare municipiul Bălți. Asigurarea a fost dată de ambasadorul acestei țări aflat într-o vizită în Capitala de Nord a țării

Primarul de Bălți, Renato Usatîi a discutat cu ambasadorul Poloniei, Bartolomeu Zdaniuk, care a vizitat Capitala de Nord a țării. Principalele subiecte abordate au fost cooperarea în domeniul social, locativ-comunal, domeniul educației și cel cultural. Usatîi i-a mulțumit oaspetelui pentru susținerea oferită la modernizarea infrastructurii orașului, dar și pentru granturile acordat în scopul amenajării instituțiilor de învățământ.

 

Primarul orașului Bălți și-a exprimat interesul pentru dezvoltarea relațiilor dintre Bălți și Polonia și în special, cu orașul înfrățit Plock.

Bartolomeu Zdaniuk a subliniat, la rândul său, importanța dezvoltării relațiilor reciproce și a reiterat interesul Poloniei de a susține Bălțiul, mai ales că în oraș trăiesc mulți polonezi.

 

De altfel, conlucrarea cu Polonia a prins contur în urmă cu mai mulți ani. Datorită participării la proiectul „Fundația Granturilor Mici”, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” a reușit să adune suma necesară de bani pentru reparația sălii de ceremonii, inclusiv a acoperișului, care se afla într-o stare deplorabilă. Guvernul Poloniei a oferit asistență financiară pentru reconstrucția clădirii liceului “Alexandru Ioan Cuza” și a grădiniței Nr. 4. În 2018, guvernul polonez a oferit un grant în valoare de 200 de mii euro pentru realizarea, în șase orașe din țara noastră, a proiectelor pilot în domeniul revitalizării urbane, iar alte 8 orașe au beneficiat de asistență tehnică pentru a dezvolta proiecte investiționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter