Primarul orașului Bălți este sigur că aleșii municipali vor da dovadă de bun simț și de responsabilitate pentru soarta orașului

Prin dispoziția primarului municipiului Bălți, Alexandr Petkov, pe 12 iulie va fi convocată ședința extraordinară a Consiliului municipal Bălți. 

Primarul și-a exprimat încrederea că aleșii municipali vor da dovadă de responsabilitate pentru destinul orașului și pentru starea financiară a întreprinderilor municipale, al căror fondator este Consiliul Municipal.

„Îmi exprim recunoștința deosebită față de consilierii municipali, care în cele din urmă m-au auzit și și-au anunțat dorința de a rezolva problemele financiare ale unor întreprinderi municipale. Prin urmare, marți, după ce am primit cererea a 12 consilieri municipali, am semnat dispoziția de convocare a ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Bălți pentru 12 iulie, chiar dacă legea a fost ușor încălcată”, a anunțat Petkov.

El și-a exprimat încrederea că membrii Consiliului Municipal vor da dovadă de responsabilitate față de soarta orașului și de bun simț pentru a rezolva problemele întreprinderilor municipale ale căror datorii, de aproximativ 30 de milioane de lei, au fost create din cauza promisiunilor electorale ale predecesorului său, acum consilier municipal, care a semnat și el cererea.

„Sper că recomandările lui Nicolai (Grigorișin, fostul primar al orașului – n.r.) cu privire la datoriile acumulate tot de el vor fi mai mult decât utile în aprobarea hotărârii de rectificare a bugetului. Dar atrag atenția consilierilor municipali asupra faptului că în aceste 2 zile mai trebuie să elaboreze și să prezinte un proiect de hotărâre, pe care intenționează să îl aprobe la ședință”, – a scris Alexandr Petkov pe pagina sa de socializare.

El a calificat drept important faptul că există determinare din partea consilierilor și o dorință sinceră de a ajuta orașul.

Una dintre problemele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului municipal Bălți va fi examinarea situației de la Întreprinderea Municipală „Direcția reparații și construcția drumurilor (DRCD)”. Din cauza datoriilor acumulate și a utilizării necorespunzătoare a mijloacelor financiare pe care le încasează lunar, întreprinderea se confruntă cu probleme financiare grave, ceea ce ar putea duce la probleme cu evacuarea deșeurilor din oraș.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter