Reacția lui Renato Usatîi, după refuzul magistraților Curții de Apel Chișinău de a accepta recuzarea judecătorilor Muruianu și Palanciuc

 

”Era de așteptat să fie respinsă cererea de recuzare a judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc, așa cum s-a întâmplat în cazul nostru, când am cerut recuzarea judecătorului Minciuna, care în 2014 ne-a scos ilegal din alegeri. Au respins pentru că trăim într-o țară de cumetri. Vom vedea ce va decide acest complet de judecători. Dacă vom continua cu cererile de recuzare, rămânem fără judecători la Curte. Ei, ce, diseară trebuie să se certe în garaj că s-au recuzat între ei?” Așa a reacționat Renato Usatîi, liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI”, la decizia Colegiului civil al Curții de Apel Chișinău de a respinge cererea PAS și a Platformei DA de recuzare a judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc. Magistrații au calificat solicitarea celor două partide ca fiind nefondată.

Într-o altă intervenție live, în fața sediului Curții, acolo unde se desfășura o amplă acțiune de protest, Usatîi a spus că la ședința de judecată, la care judecătorii Muruianu, Minciuna și Palanciuc vor examina contestația depusă de Bloc împotriva deciziei CEC de a deschide peste hotare 139 de secții de votare în loc de 190, așa cum a recomandat Ministerul de Externe, nu se va întâmpla nimic bun. Adresând-se protestatarilor din fața clădirii Curții de Apel Chișinău, Usatîi le-a spus oamenilor că ”după alegeri, bătaia de joc care se întâmplă în această clădire va înceta. La alegeri îi penim și nu mai au nicio șansă”, a încheiat Renato Usatîi.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter