Renato Usatîi cheamă cetățenii la protest, cerând reducerea retroactivă a tarifelor la gaze

Liderul Partidului Nostru a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale în vara anului 2023, cerând reducerea tarifelor la gazele naturale retroactiv, adică de la 1 februarie 2023, scrie rupor.md

În cadrul unei emisiuni la RLIVE TV, Renato Usatîi a chemat cetățenii să vină să-l susțină, iar autoritățile să fie trase la răspundere.

„Am depus cererea de chemare în judecată în iulie anul trecut și abia acum a fost stabilită data – 13 martie. (…) Astăzi am aflat o altă veste că acest judecător de la Judecătoria capitalei sectorul Rîșcani… – PAS a transformat instanța într-o SRL – acest judecător, împreună cu alții, a fost strămutat la judecătoria  Centru a capitalei, și că ședința va avea loc pe 13 martie nu la sediul Rîșcani, ci la sediul Centru. Îi invit pe toți cetățenii Republicii Moldova.

(…) Le-am promis cetățenilor că vor cunoaște adevărul și își vor putea apăra drepturile, de aceea sper că pe 13 martie va avea loc protestul pe care l-am anunțat. Recomand autorităților să nu încerce (să nu schimbe nimic), iar în caz de amânare, vom merge direct de la instanță la Dorin Recean, actualul prim-ministru și președinte al CSE”, a declarat Usatîi.

Amintim că, la 15 iunie, Renato Usatîi a trimis o cerere către Comisia pentru Situații Excepționale. El a cerut insistent ca tariful la gazele naturale să fie redus retroactiv, adică începând cu 1 februarie 2023.

Câteva zile mai târziu, Renato Usatîi a înaintat o acțiune în judecată împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale, deoarece Comisia nu a dat curs solicitării.

via point.md

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter