Renato Usatîi, la Anenii Noi: ”Rând pe rând, o să facem ordine în fiecare localitate din țară”

Renato Usatîi, la Anenii Noi: ”Problema transnistreană se va rezolva de la sine, după ce oamenii de pe malul drept al Nistrului vor începe să trăiască bine”

Fiecare al doilea locuitor din orașul și raionului Anenii Noi s-a plâns, la întâlnirea cu Renato Usatîi, pe drumurile proaste, lipsa locurilor de muncă, pe instituțiile de învățământ nereparate. Mulți vorbesc revoltați pe autoritățile care nu au făcut nimic pentru a soluționa problema transnistreană. Renato Usatîi le-a comunicat cetățenilor că fără acțiuni concrete și dure, totul va rămâne așa cum este acum. El a declarat că nu va pierde timpul cu teorii și promisiuni sonore, ci rând pe rând va face ordine în fiecare localitate din țară.

”Oamenii nu sunt ascultați. Șefii se gândesc doar la ei și la propriile interese. Soluțiile nu vin cu anii. Așa ceva nu poate fi tolerat”, a spus revoltat Renato Usatîi.

O femeie din satul Chirca, raionul Anenii Noi s-a plâns politicianului că în ciuda numeroaselor plângeri și demersuri, drumul din sat așa și stă neterminat, iar grădinița, în stare avariată. Autoritățile la care s-a adresat femeia au spus că banii din buget nu ajung și pentru lucrările din satul ei.

Renato Usatîi a menționat că echipa sa va revizui fondurile bugetare și va lichida consiliile raionale, astfel încât banii să meargă direct la dezvoltarea satelor și orașelor.

La întrebarea unui locuitor al raionului Anenii Noi despre simplificarea obținerii cetățeniei moldovenești, liderul formațiunii politice a spun că va propune un proiect de lege în viitorul Parlament pentru ca cetățenii străini care locuiesc în Moldova de mai bine de cinci ani și cei care au o familie aici să li se acorde cetățenia printr-o procedură simplificată. Un bărbat, care locuiește pe malul stâng al Nistrului s-a interesat de modul în care Blocul electoral „RENATO USATÎI” va soluționa problema transnistreană. „Sunt sigur că atunci când locuitorii de pe malul stâng vor înceta să se teamă de sperietorile răspândite de unii politicieni, când în viața de pe malul drept nu vor mai exista kulioace, când salariile și pensiile vor asigura un trai decent, apropierea se va produce de la sine”, a subliniat Renato Usatîi.

El le-a vorbit locuitorilor raionului Anenii Noi și despre alte soluții pe care formațiunea sa le-a pregătit pentru anumite probleme. De asemenea, politicianul a adăugat că nu merge în parlament să facă teorie, ci să-și suflece mânecile și să lucreze. ”Rând pe rând o să schimbăm viața în fiecare sat, în fiecare oraș”, a spus Renato Usatîi.

 

or. Anenii Noi

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter