Soluția lui Usatîi pentru a salva CFM: Trebuie să fie o întreprindere subvenționată de stat

Calea Ferată a Moldovei trebuie să fie o întreprindere subvenționată de stat. Așa cum se achită salariile bugetarilor, așa să fie plătite și angajaților de la CFM. De această părere este președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, iar opinia a fost expusă în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr”.

„Statul trebuie să răspundă cu ceva Căilor Ferate, care le-au făcut toate mitingurile, paradele, delegațiile… Care este o punte dintre ai noștri de acasă cu cei din diasporă. Și nu contează că erau la București sau la Moscova”, a declarat președintele Partidului Nostru.

Usatîi este convins că în felul acesta nu se ajungea la situația actuală când la finele lunii mai abia se achită salariile pentru februarie.

„Și restanțele salariale se plătesc acum dintr-un credit pe care CFM va trebui să-l întoarcă. Cu așa o administrare proastă, datoria întreprinderii doar crește. Actuala guvernare nu poate soluționa nicio problemă. Ea știe doar să le creeze”, mai spune Usatîi.

Calea Ferată din Moldova, cea mai mare întreprindere de stat cu 6.000 de angajați, se confruntă cu o situație financiară gravă. Muncitorii încă nu și-au primit salariile pentru luna martie, iar o parte dintre ei, încă nu au luat leafa pentru luna februarie. Potrivit ultimelor informații oferite de stat, CFM a accesat un împrumut de 35 de milioane de lei de la Loteria Națională pentru a stinge o parte din datoriile la salarii.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter