Sondaj: Fiecare al patrulea cetățean crede că ieftinirea gazului este meritul lui Renato Usatîi

Fiecare al patrulea cetățean crede că ieftinirea gazului de la 29 la 18 lei este meritul lui Renato Usatîi, potrivit unui sondaj sociologic realizat de IMAS, la comanda Bright Communicatons SRL (Grupul Realitatea). Mai exact, circa 26% din respondenți au spus că micșorarea tarifului se datorează lui Renato Usatîi pentru că a făcut mai multe  dezvăluiri despre schemele cu gazul și tarifele mai mici de care au beneficiat unele companii.

Totodată, circa 29% din respondenți consideră că decizia de a reduce tarifele se datorează Guvernului condus de PAS. Alți 13% din cetățeni care au răspuns la întrebarea respectivă consideră că este meritul opoziției parlamentare prin măsurile întreprinse cum ar fi proteste sau solicitări.

Tariful la gazele naturale livrate consumatorilor a fost micșorat la începutul verii după ce președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a scos la iveală cel mai mare jaf al cetățenilor. Potrivit informațiilor prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către Renato Usatîi,  unele firme cu licență de furnizare vindeau gaze cu 11-14 lei per metru cub, în timp ce clienții Moldovagaz erau nevoiți să achite peste 29 de lei pe metru cub. Renato Usatîi a atenționat atunci că  Guvernul nu întreprinde nimic pentru ca și persoanele fizice să beneficieze de un asemenea tarif redus.

De asemenea, Renato Usatîi a fost cel care a insistat asupra lipsei de transparență în achiziționarea gazelor în lunile de iarnă, la prețuri foarte mari și în volume exagerate. Astfel, autoritățile au fost nevoite să reacționeze la presiunea socială și pe 7 iunie Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat decizia de micșorare a tarifului la gaze naturale până la 19 lei pe metru cub.

Partidul Nostru insistă ca aceste tarife reduse să fie aplicate cu efect retroactiv – începând cu 1 februarie 2023, așa cum au fost majorate anterior. Formațiunea politică a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) pentru a o obliga să dispună ANRE să aplice tarifele reduse cu data din urmă.

Urmează a fi numită data primei ședințe de judecată privind reducerea retroactivă a tarifelor la gazele naturale. Partidul Nostru va îndemna toți cetățenii să participe masiv la protest în cadrul acestei ședințe, în conformitate  cu prevederile legale, pentru a determina autoritățile să respecte cerința oamenilor.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter