Victor Petrioglu, candidat pentru funcția de deputat din partea Blocului Electoral ”RENATO USATÎI”: ”Politicienii uitau întotdeauna de Găgăuzia, după fiecare alegeri”                                     

Stimați colegi!

 

Eu sunt reprezentantul poporului găgăuz, care trăiește umăr la umăr în pace și bună înțelegere cu multe etnii ale țării noastre iubite, Moldova.

Găgăuzii au declarat întotdeauna că ei sunt ancora statalității moldovenești. Noi iubim cu toții Moldova noastră și îi dorim prosperarea fără minciună, corupție și fățărnicie.

Găgăuzii sun oameni buni și harnici din fire. Mult timp diferiți politicieni s-au folosit de voturile alegătorului găgăuz, promițându-ne un viitor luminos, dar de îndată ce se încheia campania electorală uitau de noi.

Se schimbau bașkanii Găgăuziei, se schimbau președinții Moldovei, dar totul rămânea neschimbat. După cum declara bașkanul Gheorghi Tabunșcik de la o tribună înaltă, găgăuzul nr. 1 era președintele Moldovei, Vladimir Voronin, iar recent de tot bașkanul Irina Vlah și-a permis expresia: ”Ridică-te, țară imensă, ridică-te la lupta de moarte”. Dar vreau să menționez că Găgăuzia și-a pierdut cele mai multe și mai importante atribuții anume sub guvernarea comuniștilor și a socialiștilor și acest fapt este verificabil. Cu acordul tacit al bașkanilor umili au fost pierdute una după alta multe atribuții ale autonomiei și am rămas la nivelul de autonomie culturală. În anul 1994 a fost adoptată ”Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei” care până în prezent nu este respectată în volumul ei deplin. Din cauza intereselor lor financiare personale, conducătorii autonomiei nu pot cere ca legea să fie respectată.

 

Dragi prieteni!

 

Am luat decizia de a participa la campania electorală parlamentară împreună cu tovarășii mei de idei, împreună cu Renato Usatîi.  Vrem să schimbăm împreună stereotipul înrădăcinat și atitudinea față de Găgăuzia. Vrem să fim deschiși cu toate etniile din țara noastră, se dezrădăcinăm corupția, să dezrădăcinăm hărțuirea politică de către autorități a celor care gândesc altfel și în ultimă instanță să schimbăm viața în mai bine într-o țară în care vor fi respectate legile și asta va conduce la prosperarea generală a Moldovei noastre.

 

Trăiască Moldova!

Prospere Găgăuzia!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter