Vom investi în infrastructură și inovații – primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov

O serie de proiecte investiționale vor fi lansate în Bălți în viitorul apropiat. Acestea vor viza în principal investiții în inovații și parcuri tehnologice. Despre aceasta a vorbit primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov pentru ziarul local „SP”.

„Proiectele investiționale se vor referi, în primul rând, la inovații și parcuri tehnologice. Cred că până la sfârșitul verii, vom discuta mai multe proiecte cu investitori destul de serioși, în primul rând, locali”, a spus Petkov.

El a anunțat un important forum de afaceri la Bălți, în cadrul căruia primăria va prezenta atractivitatea orașului pentru investitori: 

„În toamnă, în octombrie, planificăm un mare forum de afaceri la Bălți. Cred că vom surprinde chiar și Chișinăul cu amploarea cooperării.   Și vom vorbi despre cât de atractiv este Bălțiul. Iar Bălțiul este cu adevărat atractiv. În condițiile actuale, atractivitatea orașului nostru crește în fiecare săptămână.

Totodată, edilul orașului a menționat că, pentru a crește volumul investițiilor, este necesară dezvoltarea infrastructurii, în primul rând, a drumurilor din interiorul orașului. Potrivit lui, Programul Național de Dezvoltare a orașului Bălți, aprobat de Guvern, nu ține cont de aceste aspecte.   

„Poți desena orice pe hârtie. Pentru a atrage investiții, Bălțiul are nevoie de infrastructură de drumuri, canalizare, etc. Și astăzi avem perspective foarte bune. Trebuie să lucrăm în această direcție și lucrăm în această direcție”, a declarat Alexandr Petkov.

În opinia sa, majoritatea proiectelor care vor fi lansate în viitorul apropiat au fost rezultatul discuțiilor din cadrul Hramului orașului care a avut loc pe 22 mai:

„Aceste proiecte vor fi implementate datorită modului în care oaspeții noștri străini ne-au văzut la Ziua Orașului. Este foarte important că ei au putut face cunoștință cu orașul, deoarece majoritatea dintre ei, inclusiv reprezentanții Corpului Diplomatic de la Chișinău, nu știau că acest lucru este posibil”, a conchis primarul de Bălți.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter