200.000 de lei, din banii proprii, a oferit primarul de Bălți, Renato Usatîi, IP Bălți, de Ziua Poliției Naționale

De Ziua Poliției Naționale, aniversată la Bălți, primarul Renato Usatîi, pe lângă cuvinte de felicitare, a oferit Inspectoratului de Poliție Bălți un certificat în valoare de 200.000 de lei, din propriile resurse. Edilul a declarat că banii sunt îndreptați pentru montarea camerelor video în oraș, care ar urma să simplifice munca polițiștilor la descoperirea infracțiunilor.

 

“Știind câte dificultăți există la anchetarea unor infracțiuni, că polițiștii trebuie să ceară imagini de la unele magazine, atunci când în apropiere s-a produs o infracțiune, că țara vecină este singura unde putem efectua teste ADN, necesare la investigarea unei crime, astăzi, am început prin a implementa sistemul “un oraș sigur”. Vă ofer în dar un certificat în valoare de 200.000 de lei. Este contribuția mea personală, din proprii bani, pentru montarea în oraș a unor camere de supraveghere cu rază lungă de acțiune, zoom optic ce permite vizualizarea în detalii a obiectelor ce se află la distanța de până la 1 km”, a declarat Usatîi.

Primarul și-a exprimat convingerea că dispozitivele își vor dovedi utilitatea, iar la marcarea celor 30 de ani de la înființarea Poliției Naționale, polițiștii de la Bălți vor prezenta dovezi ale unei și mai bune activități la nivel național.

Renato Usatîi nu a uitat nici de polițiștii care și-au pierdut viața la datorie. Familiile acestora vor primi, tot din resursele lui proprii, câte 10.000 de lei în calitate de ajutor material.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter